När juldagsmorgon glimmar....

Men det var väl inte direkt på det viset imorse. Jag var uppe mitt i natten och råkade då titta ut, på snön som fullkomligt vräkte ner. Kul tänkte jag då (inte) och kröp snabbt ner i sängen igen. Frampå tidiga förmiddagen då vi blev väckta av barnbarnen, som hade tagit lite sovmorron efter julaftonens många aktiviteter, var det dock inte så illa som befarat. Visst hade det kommit snö men inga kopiösa mängder.
Efter frukost var det nå'n som kom på den eminenta idén att nu var det dags: Alla skulle ut i skidspåret. Vissa med skidor och vi andra skulle frakta grill-attiraljer till elljusspårets grillplats. Började bra, plogat och sandat på vägen upp till spåret och hyfsat enkelt att gå bredvid skidspåret.
Men vi ville ta en genväg och därigenom korta sträckan till hälften, vilket ochså gick ganska bra, men jobbigt att pulsa i knädjup snö. För oss vuxna gick det väl an, men lillebror fick åka morbror-dragen pulka för att det skulle fungera.
Vi kom dit, skottade och fick fart på elden. Fart på snöandet blev det också, men brasan och liggunderlagen värmde rätt bra, iallafall medan vi grillade.
Sen återstod återtåget, men då hade vi ju redan "spårat" och anlände samtidigt med skidåkarna (som fullföljde spåret) till bilarna. Sju snögubbar drullade sedan in i farstun och blött blev det överallt. 
Tvättmaskinen fick hjälpa till att ta bort röklukten och delar av gänget bestämde sig för att basta en stund.
Jag plockade fram rester från gårdagen och mätta blev vi idag med.
En bra stund framför TV:n följde, med en och annan power-nap, iallafall för min del. Men lite stickande hanns också med i väntan på tvättmaskinens "finish".
Nu gör torkskåp och tumlare tjänst, för imorron behöver stockholmarna sina kläder torra, då är det dags för hemfärd. Tiden går fort när man har roligt, men dom kommer väl igen....snart.
 
Veden på plats och första skidåkaren har anlänt.
 
Sen kom snö i mängd, lite "lokal" skidåkning för lillebror och grillpinnetillverkning för (den inte så lille, men ändå) Elins lillebror.
 
Morfar och storebror har startat sina korvar....
 
....och fler följde efter.
 
Vi efterlämnade en hemtrevlig brasa, om nå'n annan ville värma sig vid elden innan det slocknade.
 
Lagret av klara "handvärmare", so far......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0