På middag hos Tomten

Det var fortfarande väldigt kallt, när vi vaknade imorse, men efter sedvanlig gröt och bestyr påbörjade vi resan mot Göteborg frampå förmiddagen. Ordentligt med kläder hade vi på oss och bilen blev snart varm i ett för övrigt ovanligt vackert vinterväder.
Rimfrosten satt perfekt på varenda liten gren, på alla träd vi passerade och solen strålade. Detta kvarstod till strax efter Skara, där det förmodligen var något varmare varpå träden inte hade fått samma tjusiga dekorationer.
Halvvägs slank vi in på en vägkrog för att få oss en kopp kaffe med ostmacka och byta förare, makens tur tyckte jag.
Vi skulle testa att åka efter telefonens GPS och det gick väl sådär, maken hörde inte vad den sa och frågade mig "Vad nu då?" tajmat precis när GPS-en pratade, så inte heller jag hörde instruktionerna.
Kunde ha blivit kaos och "äktenskapsgräl", men egentligen hittade vi ju ändå, så det ordnade upp sig.
Framme i Hammarkullen, Angered blev det hiss upp till sjunde våning där Tomten bor och en ljuvlig doft av mat mötte oss redan utanför dörren.
Innanför sedan serverades revbensspjäll, potatis, delikat sås och äppelmos, samt en stunds samvaro med (bonus) barnbarn/ -dotter.
Men lite udda var det allt, eftersom det var vi som leverade julklappar, till tomtens bostad.
Det mörknar ju tidigt så hemfärden fick företas i mörker, vilket jag inte jublar åt när det handlar om bilkörning. Dock stod jag ut fram till Vara som chaufför, där det blev en tår kaffe och byte av förare.
Hem kom vi ordentligt och "På spåret" blev traditionsenligt betittat, så nu har jag kvalificerat mig för (som tomten brukar benämna det) snarkebingen.
Tack för senast Tomten.....om du läser bloggen.
 
Utmed färdvägen, någonstans i trakten av Vara.
 
Naturens egna dekorationer.....
 
....och "människans hjälp att bilda mer moln".
 
Mor och dotter.....
 
...samt lillebror/son.
 
Vy över Hammarkulletorget. (Tomten får förbli "anonym".)
 
Kvällsmat! Skoja bara, men hade en skvätt grädde över och en "slatt" whiskey, nu är dom slut.....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0