Recept på mormors julkex

På "allmän begäran" kommer då här det hemliga receptet på min mormors julkex.
 
8 dl havregryn
3 dl mjölk
5 dl vetemjöl
10 gram hjorthornssalt
1/2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
4 msk vaniljsocker
100 gram flytande margarin
 
Havregryn och mjölk blandas och ska sedan stå så i minst 6 timmar i rumstemperatur.
Efter denna tid blandas övriga ingredienser i och knådas till en smidig deg, som sedan kavlas ut, (med kruskavel mot slutet) när degen är tillräckligt tunn. Använd sedan sporre och gör fyrkanter (jag brukar göra dom ca 2-3 cm stora). Lägg kexen på smörpapper, på plåt (blir ca 3-4 plåtar fulla) och grädda i ugn 200 *C ca 12-15 minuter.
Låt svalna på bricka innan de läggs i burk.
 
Under tillverkning......
 
....klara att ätas. (Men är godast efter några dagars "lagring")

Kommentarer
Postat av: Ingvor

Tackar nu skall vi se om jag klarar att baka dessa. Ser riktigt goda ut

Svar: Ja Gooood Jul på dig då!!
Gerd Berg

2012-12-08 @ 23:09:35
Postat av: Ingvor

Tack det samma🎅

2012-12-09 @ 06:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0