Dom är här nu....

Dagen började som vilken måndag som helst, förutom att efter grötfrukosten var det dags att göra köttfärsbiffar. Många så att det skulle räcka till middag åt bröderna Bus, för dom gillar köttfärsbiffar. Sen var det lika bra att baka toscatårtan till mors födelsedag imorron, som jag lovat.
Faktiskt så blev både biffar och kaka helt ok, så Inga fick med beröm godkänt för spis-tjänstgöringen och förtjänade ledigt resten av dagen. Nåja, åtminstone till ungefär halv tre, då ankomsten av barnbarnen var aviserad. Maken tog sig an den senast inhandlade cykeln, som behövde en smörjning för att orka med lillebrors nyttjande.
Storebrors cykel var redan genomgången och klar.
På utsatt tid ringde det på dörren och in stormade hela gänget, alla tre....
Först blev det ankomstpresenter, sen kanelbullefika och därefter dags att prova cyklarna. Det fick bli på den mjuka gräsmattan till att börja med, för dom hade glömt sina hjälmar hemma.
Lite trögt att trampa för lillebror med stödhjulen, men storebror tog sats nerför vår lilla slänt och lyssnade på rådet från mormor att trampa samtidigt. Sen tog det inte ens fem minuter förrän han hade "knäckt koden".
En promenad till grannen nere på gatan, som hade loppis-skylten uppe hann vi med därefter, innan middagen serverades och mer cykling på gräset stod på "schemat", när de inte åt smultron och vinbär förstås.
Nu är det sovdags och lillebror ska ligga på madrass hos mormor och morfar, medan mamma och storebror sover i "gäststugan".
Imorron får vi se vad vädret bestämmer åt oss, köpa hjälmar och shoppa lite annat i Skövde eller bada i sjön.
Sen ska vi gratulera gammelmormor i Hjo som fyller 84 år.
 
Skruva och smörja så allt är i körklart skick.....
 
Foppatofflor, lite landslagsgodis och påfyllning av lekkläder, men mormor är en mästare på att tejpa paket.
 
Någonting att äta, någonting att dricka......
 
sen tar vi en runda på cykel, så morfar kan filma.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0