Idag var det varmt,- för varmt!

Jo så var det, för jag vill inte ha över 25 grader och det var det idag. Alla klagar på det svenska vädret men i min värld är det inte nödvändigt med gassande sol och tvärvarmt, vart man än går.
Gjorde ett tappert försök att börja snickra ett enklare "fågelhus" som lillebror har påmint om sen han kom i måndags. Varför han ville bygga ett sådant har jag väl inte riktigt förstått, men hade själv tänkt testa en variant att erbjuda änder till nästa år. Detta efter att ha hört om hur de häckat i blomsterlådor uppe vid hyreshusen här i samhället.
Började alltså plocka bland spillbitarna från verandabygget och letade fram hammare och spik. Bara så långt i planeringsstadiet rann svetten om mig och efter att ha spikat ihop en del till den alldeles egenhändigt uttänkta designen, var det bara att inse fakta. Ingen lämplig dag att starta ett sånt projekt, risk för ryggskott på grund av arbetsställningen och näst intill folkilsken till följd av värmen. Därför får det bli en "paus i skapandet" tills inspiration och utformning kommer i fas.
Sen passade mina glasögon på att gå sönder, sådär som en extra liten sommarbonus och även om det är en mindre reparation, så måste ju någon som kan sin sak finnas tillgänglig för utförandet. Vi får se om den föreslagne finns på plats imorron, vilket då innebär en tripp till Hjo, igen.
Morfar och barnbarn har badat även idag och cyklade för första gången dit. Vattenkrig i trädgården har vi också haft och när mamma åkte till en kompis, stack vi till Forsvik för att titta på slussning av båtar, samt fika.
Inga båtar fanns i slussen och glasskiosken stängd redan klockan sex, (mitt i juli under högsäsong) inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men det dyra caféet var öppet, så en glass var fick vi i alla fall. På hemväg handlade vi pizza och en "moppemacka"( varmt pizzabröd med skinka, ost och kebabsås i) hos Mölltorpsgrillen.
Fotbollslandslaget, (damer) tjuvstartade OS med vinst mot Sydafrika som TV-underhållning för kvällen. Nu har morfar och bröderna gått och lagt sig i tältet på tomten. Ja lillebror han somnade förstås mitt i matchen på TV, så han undrar nog vart han är när han vaknar.....
Ska snart uppsöka sängen jag också, för trött blir man av värme. Det är ett som är säkert........
 
Mamma hjälper storebror nerför slänten, så han slipper nerförsbacke och bilväg såhär i början.
 
Morfar med lillebror därbak ansluter strax för vidare färd till badet.
 
Vattenkriget har startat, morfar fyller "ammunitionsförrådet". (badbassängen)
 
Lillebror blev först klar med sin glass, vid den tomma kanalen.
 
Vi "hittade" dock en Corvette på parkeringen......
 
...och båtar "in action" fanns det gott om hemma på Örlen i solnedgången.
 
Natti natti....sov gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0