Ingrid, jag och ett stoooort torg.....

Då var det så äntligen dags att åka till Skövde, för intet regn var i sikte, men väl en envis blåst.
Hämtade min kompis Ingrid, som varit snäll och lovat att hålla mig sällskap vid "torghandeln". Om utifall det skulle bli rusning, eller så. Nej snarare var det väl för att ha någon att prata med om det blev långsamt och kunna gå ifrån om nöden krävde.
Vi anlände till Hertig Johans torg vid 11.40 då fanns inte en människa i sikte, i alla fall ingen ansvarig för ordning och dylikt. Då ringer jag väl då till kontaktpersonen, men se henne gick det inte att få tag på, (visade sig senare att hon befann sig på annan ort dessutom) ej heller svarade hon på sms och intalade meddelanden. Vad göra?
Åkte helt sonika ner till turistbyrån och där fick tjejen tag på någon, som lät meddela att det var bara att ställa sig där man ville i detta läge.
Alltså tillbaka till torget och lasta upp i blåsten, fungerade väl hyggligt men från och till fick vi hålla i grejerna för att de skulle stanna kvar på bordet. Ställningen med tröjor fick stå i lä av bilen med bagageluckan öppen.
Några tappra själar var ute och vågade stanna till för att ta en titt, i början.
Men sen var det bara caféansvarig vid allsången, (vilken visade sig vara en bekant) som bärandes på två koppar kaffe, vågade sig fram till oss. Det var uppskattat och vi pratade lite om "arrangemangets" kvalité.
Det snällaste jag kan säga om detta är: "att det var intressant" med tanke på affischer som satt lite varstans och sommar i city-programmet på turistbyråns hemsida, "skrytande" om hantverkare som ställer ut på torget varje söndag och allsång.
Med tanke på den kritik som förra veckan valsade runt i pressen angående "Next Skövdes" nytta och effektivitet, får man väl ställa sig frågan om det inte är ganska befogat.
Bättre att satsa på kvalitet än kvantitet, kan jag tycka och det gamla ordspråket: "Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket". ligger inte långt borta.
Om väderleken håller, ska vi ge det en chans även nästa söndag, men några som helst förhoppningar om en givande hantverksdag är det bäst att lämna hemma.
.......och förresten, var var alla andra slöjdare, fick de få som enligt rapport var där förra söndagen i uselt väder, nog redan då??
 
 
Välordnad hantverksförsäljning? ........ack vad vi var ensamma på detta stora torg.
 
Ja, två stora pilar, samt Livets Brunn och ett tomt tält fanns det visserligen men....
 
...sen hade vi förstås allsången, med publik!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0