"Medaljens baksida"

Efter nästan en hel vecka med gäster i huset, kommer när de åkt hem, nödvändigheten att återställa ordningen. Tvättmaskinen får ta sin del av jobbet, medan det ännu inte har uppfunnits en självgående städmaskin för kombinerad dammsugning och golvtorkning. Visst finns här hjälpmedel numera, så knäskurande behöver man ju inte ägna sig åt, men det är inte lika geschwindt som med tvättmaskinen, bara ladda och trycka på knappen.
Det ska visserligen sen både hängas och vikas, men på något sätt känns det inte alls lika jobbigt, som att först "rasta" dammsugaren, för att strax därpå göra samma runda med moppen.
Nu är det i alla fall gjort och köksmattorna fick som bonus åka karusell, två gånger, en kall och en varm rundtur, innan de nu åter rena och fina har intagit köksgolvet.
Fick på eftermiddagen fint besök, av Ingrid med "semesterhund". Vi passade på att ta en fika på verandan, innan de mörka molnen rullade in över Fagersanna och avlämnade en ansenlig mängd vatten, såpass mycket att jag "slapp" klippa gräset.
För att återgå till resonemanget om medaljer, så här i OS-tider och göra en jämförelse. Det ligger mycket tid och hårt arbete bakom en vunnen medalj, men med facit i hand har jag aldrig hört att någon ångrat sin satsning.
Samma gäller även för mer vardagliga ting. Skulle aldrig komma på tanken att avstå från barn/barnbarn-besök bara för att det är jobbigt till viss del.
Smällar man får ta helt enkelt.........dvs. alla medaljer har sin baksida.
 
"Molle" behöver en fast förankring i tillvaron, tillfälligt......fick bli plommonträdet.
 
Sen fick han vara med på verandan när vi fikade......
 
innan de mörka molnen anlände med nederbörd, som befriade undertecknad från gräsklippning, idag.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0