Tjuvstart

Idag var det dags att vara privattaxi åt sonen. Han behövde skjuts till sin arbetsplats med ett antal kollin, då han direkt efter jobbet skulle fortsätta till huvudstaden. Där ska han tillbringa en lugn midsommarafton, för att på midsommardagen sen ta sig ut till Arlanda för destination USA. Första anhalt på resan blir New York i tre dagar, sen San Francisco, också i dagarna tre, innan det med bil bär iväg ner till Las Vegas och L.A.
Även nu är det samma två sportbilstokiga "datanördar", som återigen vill uppleva Kalifornien. Denna gång i tre veckor.
Lite stressigt hade han allt haft det med extra mycket jobb de senaste dagarna, men slutligen: den som söker han finner ändå, det självuppblåsbara liggunderlaget, vilket han var ute hos oss och letade efter igår kväll. I en av hans garderober hade någon vän av ordning tyckt att det skulle förvaras.
Hoppas nu att det går bra med allt, förra gången fick han vänta på sitt bagage i flera dagar, då de lastat om fel vid byte. Nu ska de inte byta flyg, förrän på hemvägen, så håll tummarna.
Maken hade åkt ifrån sin matlåda, ringde han och meddelade, men surprice, surprice dom fick "sillalunch" på jobbet, så det gjorde inget!
Jag passade på att gå in på Blommans grönsakshandel och proviantera både färskpotatis och jordgubbar.
Så det blir i alla fall jordgubbar med grädde och prinskorv på P-O Westman-vis ikväll till fotbollen. (För mig vill säga, då maken inte riktigt är på samma våglängd med denna tradition.)
Denna något udda ät-vana uppstod då min far, som var stadsbarn träffade min mor, vars föräldrar odlade en del jordgubbar och hade så gott om varan att det mestadels under säsong var stående kvällsmat. Vilket min far upplevde som mycket märkligt, eftersom det i hans värld var verklig festmat.
Dock anammade han snabbt detta nya "användningsområde" för nämnda bär och jag har under min uppväxt också uppskattat varianten. Men det blir helt klart ingen tradition som mina barn för vidare.
Fru And har varit här på en visit och idag fick jag henne att ta brödbitar direkt ur handen, för första gången.
Fortfarande snorigt och hostigt, så det blev en tupplur under eftermiddagen.......
 
Här är dom, klara att ätas, om en stund.....
 
först blev det dock lunch, äkta husmanskost.
 
Vi har fler fågelgäster, som inte direkt är rädda av sig.
 
.....och så var det dags för P-O Westman-special ("stad möter landsbygd")
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0