Trädgårdsdax

Idag efter frukost var det dags att ge sig på en del nässlor, som gömt sig lite varstans i häcken. Dom trodde nog att de kamoflerat sig väl, men jag har allt sett dom. Så på med handskar och riva lite. Passade samtidigt på att ansa av de värst utstickande grenarna på häckplantorna, när jag ändå var igång.
Idag har vi inte haft några fågelbesök, om man undantar sädesärlor, som plockar ohyra på plommonträdet förstås.
Däremot har jag avlivat ytterligare en mastodont-geting. Dom är inget trevliga alls, undrar verkligen varför dom finns överhuvudtaget.
En tvättmaskin är avklarad i det fina torkvädret och till lunch serverades rester. Jo, se är man ute på lokal och smörjer kråset, får man vackert hålla igen dagen efter. Tur då att det fanns lite rester att ta till.
Maken fick pannkakor i sin matlåda, så han slapp ris. Det började dessutom bli tomt i kylskåpet så en tur till den lokala butiken, var på sin plats härnäst. Passade då också på att besöka "Öppen trädgård" i Byn på andra sidan riksväg 49. Gick en guidad runda i hennes lummiga trädgård, då hon tog ett avbrott från sin kamp mot nässlor, då jag kom. Skulle informera henne om att vi ska ha kvartersloppis på Sågvägen igen, så hon kan förbereda sin trädgård till visning samtidigt. Ett anslag om loppisen den 14 juli, sitter även i affären numera.
Hemma igen, gick jag ytterligare en mini-match mot nässlorna, nu i andra sidans häck. Till kvällsmat och matlådor imorron blir det fler rester. Denna gång i form av hemmagjord pizza.
Hann också sitta i solskenet på verandan en stund och bara njuta av vädret. Nu verkar det som om Tyskland oväntat får stryk av Italien i EM-semifinal två. Dom ligger under med 2-0, men nästan hela andra halvlek återstår.
Dags också att förbereda hantverksförsäljning på Hertig Johans torg i Skövde på söndag.
Håll tummarna för bra väder........
 
Som sagt, rester smakar bra det med ibland.
 
Geting 5 cm lång, - "is no more"!
 
Mer rester blir fullgod kost......
 
blev till och med deg över till två frallor.
 
Ytterligare en dag till ända, med solnedgång som vanligt naturligtvis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0