Grävskopan

På morgonen var det ganska hyfsat väder, till och med sol när grävskopan anlände strax före åtta. Maken var redo och tog emot, för säkerhets skull iklädd gul tröja med "Ledare" tryckt på ryggen, så att det inte skulle råda något tvivel. Han ledsagade skopa med förare till grannen som hade en farbar stig nerför slänten och strax var de framme hos oss. Mycket trädrötter, sly och annan växtlighet blev förpassad till diket, men hela slänten är fortfarande "genomborrad" av nässelrötter, samt kirskål. På sikt återstår att se vilka som vinner "slaget om slänten", vi eller dom.
Ömsom regn, blåst och nästan solsken var det varierande vädret under dagen. Jag hann åka till torghandeln i Tibro och handla en del plantor, samt ta en kopp kaffe på Syster Yster med kompisen. Nu blir det inte nå'n fika på ett tag eftersom hon imorron återigen åker till Spanien och arbetar, månaden ut.
Besökte även fiskbilen för inköp, det händer inte så ofta. Fisk till middag alltså och sen framåt fyra var grävandet klart, då hade han hållit på i sju timmar. Men nu är grunden gjord till en mer hanterbar tomt. Vi får se vad det blir för "anläggningar" i framtiden, en del planer har vi redan.....
De plantor jag inhandlade, är satta på plats men fler behövs. Får väl titta in på Blomsterlandet på måndag kanske, efter kursen som startar då.


"Dom" har kommit.....


Lite strul med en larvfot under transportsträckan ner till arbetsfältet


Det går framåt, men så ringer mobilen mitt i en stubbrytning....


Här har häcken fått stryka på foten och jag har fått en fin sten till!


Slyrötter i diket tar vi det sista....


så här blev det sen åt ena hållet


och här åt det andra hållet.


Efter sju timmars arbete och bara 100 meter kvar till släpkärran: Soppatorsk!


Apropå torsk,  -vi fick kolja till middag.


En kanadagås kom flygande i den tilltagande blåsten, kraftigt skränande.


"Jordgubbar med grädde på, -dä' ä' så gott att få"........




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0