Grillpremiär och gullvivor

Som så många lördagar före denna, blev det en vända till second hand. Där hittade jag en jättesvan att sätta min trillingblomma i (det blev ganska fint). Fick så för mig att åka till Hörnebo, fast jag sagt till att jag inte skulle göra det idag. Skickade ju med lördagsgodiset igår. Kaffetarmen tyckte dock att det var värt en chansning på att de var hemma. Hade tur, fick både kaffe och bekanta mig med den nya familjemedlemmen, "Bollen" som faktiskt är en kanin, men ser ut som en stor dammtuss.
Sen till Netto för att komplettera lite till hushållet och därefter hem till grillpremiär. Visst blåste det lite, men det var helt ok att sitta på verandan och blicka ut över sjön, samtidigt som vi stoppade i oss: bakad potatis, fläskkotletter, majs och vattenmelon m.m. Till det drack vi öl eller danskt citronvand.
Rätt som det var började det prata nerifrån slänten och strax därefter såg vi grannen från lite längre bort, komma med en hel hink gullvivsplantor, som jag tacksamt tog emot och efter avslutad måltid placerade ut lite varstans i slänten.
Ishockeyn som nu är på TV står på, men engagerar inte direkt. Senare ikväll blir det dock Champions League-final mellan Chelsea och Bayern München. Håller givetvis på det engelska laget och när det andra laget har Christian Schweinsteiger i laguppställningen, finns det definitivt inget att ens tveka på. Om vissa fotbollsspelare (läs i detta fallet benknäckare) tycker jag inte, han är en sådan.


Här är "Bollen", nyaste familjemedlemmen i Hörnebo.....


modell "större dammvippa" snarare, men lite charmig var han allt.


"Snickarhöjden" skjuter i höjden och det börjar se nästan färdigt ut.


Äppelträden är på G.....


....och sommarstugegästerna vid Ransberg eldar skräp.


"Katt bland hermelinerna"? En gran sticker upp ovanför lövträden.


Grönsaker?


Nyinflyttade Gullvivor, närmsta grannar: Sten, Tall och Hallon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0