Mors dag

Upp och fixa gröt, kaffe, tårta och blommor från trädgården, sen väcka maken som "sov grisen", för att komma iväg till avtalad tid för hämtning av syster, för besök hos mor. Allt klaffade som tänkt och vi dukade upp medhavd fika på hennes köksbord i servicelägenheten. Satt där ett tag och pratade innan vi vände hemöver igen. Denna gång stannade vi vid Tibro kyrkogård och letade rätt på mormor och morfars grav, då mor fått något brev om problem med gravstenen. Hon har skickat det vidare till mig, men än har det inte anlänt i lådan. Vi hittade dit och visst var den aningen "lös", men får avvakta brevet och se vad de vill från kyrkogårdsförvaltningen.
Till middag idag serverade Inga kåldolmar (à la Dafgård) och därefter blev det fika på verandan för mig och solstolen. Maken föredrog, trots väderleken, datorn. När det blev svalare framåt femtiden, tyckte jag att det nog kunde gå för sig att ta ett handtag i trädgården. Pratade med gräsklipparen och han sa ok då! Hann dock inte ens starta maskineriet förrän det kom besök. Sonen dök upp med en nybakad kaka och så blev det fika igen på verandan. Där blev vi sittande i flera timmar, innan gräsklipparen till slut ropade: "Blir det nå't eller?" Det var bäst att ta tag i uppgiften och nu är det färdigt, så också matlådor till imorron och en banankaka till loftgångsfikat.
Blir nog en fralla med ost och lite kaffe innan sänggående, för det känns plötsligt lockande, efter allt fika med kakor idag.....


Trädgården levererade detta till mors dags-bukett att ta med......


till Hjo, där vi "mosade i oss" prinsesstårta.


Gravstenen med problem??


På kyrkogården växte en väldigt stor och vackert blommande kastanj.


Hemma flög det förbi lite reklam


Dagens eftermiddagsfika.....


medan en jetski vrålade förbi på sjön.


Kvällsmat på verandan


...och framåt kvällen, lite lugnare aktiviteter från strandkanten, nappar det tro?

Kommentarer
Postat av: Elin

Hade Oskar bakat?? Oj oj då!

2012-05-28 @ 22:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0