Sovmorgon och "gängbråk"

Ja idag fick jag sova så länge jag ville, skönt. Men då man inte har en omedelbar tidig tid att passa blir det ingen större fart på aktiviteterna, så det var att gå och skrota här hemma, tills klockan "skenat iväg" och var framme vid "dags att åka-tid". Hur fort gick inte det?
Kunde bland annat studera de olika fågelarterna vid plommonträdets utskänkning. En del kunde samsas, medan andra (typ kajor, skator och kråkor) var tvungna att mucka med varandra så snart de landat.
En kråka stod på marken och skrek åt en kaja som försökte sno jordnötsnätet igen. Nu lyckades inte stölden denna gång, eftersom den hade "säkerhetslina", i form av ett kraftigt snöre, förankrat i spiralen.
Det går åt en hel del fågelmat faktiskt, för det går ju inte att portförbjuda de stora fåglarna, som är både mindre roliga, dubbelt så hungriga och bråkiga.
Ibland är det rena gäng-fighter på gräsmattan, men då behöver man bara öppna altandörren snabbt, drar dom allihop. Ju större ju fegare, verkar det som.
Efter att ha arbetat eftermiddag är det nu dags att bänka sig framför TV:n och fotbollsmatch mellan Sverige och England.
Ja gott folk, roligare än så här är det inte just nu i Fagersanna hos Gerd (och Ingemar), inte ens Lotto-dragningen med joker gav någon höjning, vare sig på bankkontot eller nöjesfronten. Men nästa gång så......
 
"Lugnet före stormen...."
 
....men här råder samförstånd, medans....
 
......det i grannens björk, planeras för nästa kaj-anfall.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0