Spontanmiddag

Vad skulle man då hitta på idag, lördag? Helgdag och ingen second hand-affär öppen heller. Satte mig framför datorn och skrev in min CV på ytterligare en site och sökte sedan därifrån ett jobb till. Det har blivit några stycken nu denna veckan, vilket väl är ganska bra egentligen, då jag nästa vecka ska rapportera "om jag har gjort något åt" min arbetslöshetssituation.
Fick därefter fylla på fågelrestaurangen och upptäckte då, att två talgoxar flaxade inne i glashuset. Som tur är, är det ju bara att dra undan väggarna så dom kan ta sig ut igen, men ibland kan de vara lite nödbedda ändå, innan de flyger ut i friheten igen.
Sen fick jag en ingivelse och gav maken order om att ringa till sonen och fråga om han ville komma på middag, idag eller imorron, fritt val. Det passade honom bäst idag visade det sig och då fick jag bråttom att åka till närbutiken och handla lite mer ingredienser, till det jag fått för mig att laga.
Det blev ugnsbakad fläskytterfilé med potatisgratäng av bakpotatis. Mycket behändigare att skala sex stora knölar än flera dussin små. Det smakade helt ok och sonen var också nöjd.
Till "efterrätt" diskuterade vi mobiltelefoner och abonnemang, vilket slutade i assistans med att teckna ett nytt Telenor-abonnemang till maken, med en värsting-telefon på köpet. Vi litar på hans expertis, sen återsår bara att se om maken klarar av att hantera "värstingar"......
TV-kväll ovanpå detta och mobilisera styrka inför morgondagen, då det nog får bli en tur till Hjo igen och gymet ovanpå det. Behöver dock inte laga nå'n middag imorron, för Inga har lite rester att bjuda på, behändigt!
 
Årets skörd av palsternackor, vilka delvis fick ingå i dagens gratäng.
 
Skatan som gömmer bröd lite varstans i gräsmattan, såg jag från min plats vid datorn.
En stilla undran bara, hur i all världen ska hon komma ihåg vart hon gömt det senare.
 
Dagens middag är serverad!
 
....och för inte så länge sedan, åt vi "pil-pil" till kvällsmat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0