Tjuvar

Med lite ansträngning blev det ändå sovmorron idag. Jag vaknade flera gånger runt sex-sjusnåret, men gav inte upp utan kunde efter en stund somna om igen. Ganska lagom att kravla sig ur sängen strax efter nio, läsa tidningen på nätet och kolla om det hänt nå't (både där och på Facebook).
Där kunde man läsa från maken att han och barnbarnen planerade att åka på buss-och tågutflykt i stor-Stockholm, en sight-seeing med packad matsäck.
Han hade även skrivit att det återigen går att titta på premier league-matchen klockan 16.00 via satelliten, det hade han fått sms om till sin värstingtelefon. Svarade då att det kanske jag skulle titta på, om jag inte var ute på äventyr.
Har dock precis kommit hem efter en runda i kommunen och känner nog för lite middag nu.
Apropå mat, i förrgår hängde jag ut en hel påse jordnötter i nät, till dom "små pippina". Men vid dagens inspektion fann jag dom stulna, hela nätet är puts väck och spiralen är isärdragen. Tjuvaktiga skator eller "svarta kaj-gänget" det är frågan?
Om jag hänger ut den maträtten fler gånger, kommer nätet att "förankras" med snören i spiralen. Det är ett som är säkert, för giriga ska ha allt-individer, vare sig det är fåglar eller fä göre sig inte besvär hädanefter på trädrestaurangen. Här gäller: mat till var och en efter behov och inga hamstringsfasoner kommer att tolereras......
 
Bild från brottsplatsen
 
Höst i rabatten
 
Mitt nyinköpta tårtfat i glas....
 
men usch och fy, vilken gottegris. Inte före middag bara väl.....
 
 

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Hejsan Gerd!

Ja du vad det finns tjuvaktiga saker i vår natur. Begriper inte hur dom får till det. Vi hade ett lite hus som vi hade en talgboll i. Talgbollarn satt med en stålpinne rakt igenom men den pinnen kunde dessa kråkor, skator eller kajor tabort. Så det var bara att köpa en ny mojäng som talgbollarna är riktigt skyddade i. Sen har vi en stålbur till nötterna också. Ha en fortsatt fin söndag. Kram Marie

2012-11-11 @ 18:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0