Berg ....och Bergs vid havet!

Sovmorron "som vanligt", men idag blev vi väckta av att någon ringde på dörren. Visserligen har vi ju sagt att det går bra att komma och hälsa på, men så snart. Det visade sig vara vår hyresvärds far, som bor permanent härnere och ytterligare en kille (Ruben). Dom skulle kolla internet-problemet.
Den yngre killen kolla med sin smartphone, men kom inte nånvart han heller. Medan han satte sig att ringa leverantören, körde vi "hundra frågor" med fadern. Hur funkar tåget som går här, kan man fixa biljetter till La Liga-match i Valencia, var i stan är marknaden, närmaste sandstranden?? osv. osv.
Vi fick många nyttiga svar och Ruben fick besked att det var ett centralt fel och det skulle förmodligen kunna avhjälpas under dagen.
Frukost och sen mot Calpe "in search of a sandy beach". Bakom alla höghus, som även fanns en del av här, (inte bara i Benidorm) hittade vi en långsträckt bred sandstrand med Ifach-klippan som bakgrund. 
Maken kastade sig genast i vågorna och jag gick i vattenlinjen utmed stranden. Vattnet var ljummet, men inte så varmt att jag funderade på att blöta ner mig ovanför knäna.
Vi satt sedan en stund i brisen och läste, innan vi korsade strandpromenaden till närmaste matställe. Där vi intog en trerätters meny. Mätta och belåtna strosade vi hela strandpromenaden, för att därefter åka med bilen till nästa lilla stad, Moraira. Stannade dock inte där utan vände hemöver, där ett fungerande internet mötte oss.
Kaffe på balkongen och La Liga på TV. Sen ska vi sova och sätta alarmet på mobilen, så vi kommer iväg tidigt till marknaden, som hålles varje tisdag i Altea.
 
Titta jag baaadar......
 
Till höger klättrar husen uppför berget, så ser det ut överallt härnere.
 
Nu är jag klar för den här gången. Till vänster syns ett annat berg, klippan Ifach. (och ett höghus)
 
Postre (efterrätt)  helado (glass)
 
"Gratis duk-hållare"
 
En båt på havet, utsikt till kaffet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0