En halvmeter mat: Carne y marinaras......

Har Ni hört det förut? Idag tog vi sovmorron, -igen! Tvättade en maskin smutstvätt igår och den var torr och klar att lägga in i garderoben efter en sejour på balkongen över natt. Maken pillade med mail och annat på datorn och jag fortsatte en bit på min nya tröja, som kommer att designas allt eftersom jag stickar. Med andra ord har jag inte bestämt mig än hur jag ska variera färgerna vitt, grått och grönt, men det visar sig....
När vi började bli lite hungriga, (sådär efter halv tre) tog vi bilen ner till strandpromenaden och letade reda på den restaurang vi kollade upp menyn hos, på hemvägen igår kväll. Då var vi väldigt mätta, vilket vi förklarade för servitören som kom fram och erbjöd bord. "Mañana" sa vi då och höll alltså vårt ord.
Vi bestämde oss för en kombinerad kött- och skaldjursplanka, patatas fritas och katalanska tomatbröd.
Tyckte väl inte att vi åt så mycket, men mätta vart vi.
Dock inte så fruktansvärt fulla utan att det slank ner en italiensk glass på tillbakavägen till bilen. Den var tyvärr en besvikelse, då det var dåligt med smak, av både pistage och körsbär. Nu köpte vi minsta glassen som fanns, mer gick inte ner, även om den varit delikat.
Färdiga för nästa mål, som var Carrefour Hipermercado utanför Benidorm, styrde vi söderut. Den var verkligen hyper-, en del av personalen hade till och med rullskridskor, för att snabbt kunna förflytta sig i lokalen.
Hittade inte så mycket, men en kasse blev det ändå. Därefter en tur till Domti på hemvägen, en sån där pryl- och tingel-tangelaffär med enhetspriser. Det mesta kostar en eller två euros, köpte bland annat lite bokstäver till, på begäran från yngsta barnbarnet. 
Vi skickade nämligen en spansk flagga och begynnelsebokstäverna i brödernas förnamn, men lillebror lät hälsa genom mamma, att han ville ha hela sitt namn. Nu är det fixat och storebror får givetvis också de resterande bokstäverna, till sitt namn.
Ikväll blir det bara "häng" framför TV:n, alltid finns det någon fotbollsmatch dom visar.......
 
Katalanskt tomatbröd med vitlöksröra, som starter.
 
Som blogg-rubriken säger: Kött-och skaldjurs planka för två
 
Dom har smågodis i Spanien också, men nej vi köpte inget.
 
Titta vi kan bygga ännu högre.......
 
här några ytterligare exempel på "mysig badort" (Benidorm)  vid Medelhavet.
 
Nu har vi precis passerat spektaklet och det ser genast bättre ut. (tycker iallafall undertecknad)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0