FirAltea, lyxbåtar och åskväder

Mycket på en gång verkar det som, men sanningsenligt hände inte mycket idag heller före klockan tre. Maken begav sig upp till poolen några timmar tidigare, medan jag passade på att nyttja datorn istället. Som synes fick jag till ett inlägg på engelska  i min ensamhet. Efter det fixade jag en enkel middag, bestående av fish & chips som jag berövade frysen på.
Hämtade maken uppe på taket och talade till maten om för honom att vi skulle ut och åka en sväng när vi var färdigätna. Det blev en tur norröver till ett samhälle ca 5 km härifrån som heter Mascarat. Där träffade vi på "den  andra delen av befolkningen" och kunde se hur dom bodde och vilka leksaker de hade förtöjda vid kajen.
...och man fick passa sig för att inte bli påkörd av en gigantisk Rolls Royce som kom glidande.
Av någon konstig anledning kände vi oss inte så hemmastadda där, utan återvände mot Altea och körde till sportanläggningen, där det enligt affischer på gatlyktorna utmed huvudgatan, skulle vara utställning av något slag i dagarna fyra. FirAltea kallade dom det och det var montrar med reklam för allt möjligt, samt lite minimarknad utanför.
Sen var det helgdag idag igen! Denna gång p.g.a. nationaldag, så inga affärer var öppna, så vi kunde handla mat. Nu var vi inte helt utan direkt, så ingen katastrof. Bara åka hem och sätta på kaffet till de smarriga bakverken vi köpte på minimarknaden. Till kaffet fick vi även skådespel, i form av åska med blixtar och regn, men inte så mycket dunder. En film hann vi sen med och snart sängen, för imorron ska vi åka till staden Gandia och försöka fixa biljetter till La liga-matchen Valencia- Bilbao den 20 oktober.
 
Här känner man sig ganska liten, långt nere på vägen.....
 
eller vad tycks?
 
Jodå, här fanns både affärer och restauranger, men prisnivån var iklass med berget.....
 
...för att inte tala om "leksakerna" som låg tätt, i långa rader utmed kajen.
 
Vi återvände till Altea och kollade in "mässan" istället
 
Här kunde man även köpa något gott till kaffet......
 
...vilket vi gjorde.....
 
...och medan ovädersmolnen tornade upp sig, fikade vi på balkongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0