Havet....

Slöförmiddag som vanligt och lunchen serverades vid halvtre-snåret. Lite blåsigare idag och en och annan regndroppe har fallit, men knappt så att marken har blivit våt.
Till lunch idag blev en "favorit i repris" , spenat med ägg, bacon och stekt potatis. Sen kände vi oss mogna för en liten utflykt (eller snarare var det jag som sa att vi skulle göra en). Det blev en tur norröver mot Calpe, för jag ville filma när vi passerade tunnlarna vid Mascarat. Sen var det tänkt att vi skulle leta reda på "gamla stan" i Calpe också, men det var avspärrningar lite varstans och enkelriktat både här och där, samt renhållningsarbetare ute och rensade gatorna. Jag misstänker att det var städning efter marknad, men hur som helst gav vi upp idén om gamla stan och åkte ner till havet istället. Där var en väldig aktivitet, på vågorna. Dock inte speciellt många som badade, men några var det allt.
Vi satte oss på ett fik precis vid kanten till strandpromenaden, med panorama-utsikt över hela stranden och klippan. Där satt vi och lyssnade på vågornas dån och njöt varsin "café americano con leche", med sandwich och tårtbit till.
En sväng på ortens Mercadona för att fylla på förrådet av drickbart, vatten, mjölk och läsk. Men visst slank det med några andra småsaker också......
Hemma ska vi nu stoppa i oss lite färsk baguette med god fyllning innan vi åter tar sängen i bruk, så vi är pigga inför resan till Valencia och fotbollen i La liga under morrondagen.
Enda orosmomentet i nuläget är väderprognosen, som visar regn under hela dan. Alla prognoser utom www.yr.no (som ska vara väldigt tillförlitlig), den sidan visar uppehåll precis under matchtiden, så den litar vi på.
Vad annars att göra.......gilla läget och ta med våra engångsregncaper, inköpta hos Jula.
Ser dock helst att vi släpar med dom i onödan....
 
Total relax.....med ljudbok i öronen.
 
Ser Ni att havet skiftar i flera olika nyanser och så himlen därtill.
 
Ett fint olivträd växer i denna rondell på genomfartsleden i Calpe.
 
Inte så många människor på stranden, men måsarna var några stycken....
 
Undrar vad dom hittade där i sanden, men den ena verkar bara vilja "softa".
 
Vågorna var "never ending"....
 
....och för en del gick det inte så bra!
 
Utsikt från en kopp kaffe!
 
...men mer mörkare skyar drog närmare.
 
Så vi återvände till bilen och återfärden gjordes i motljus.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0