Hur går det?

Ja, det visar sig väl så småningom, men just nu har jag börjat lära mig snabbköpskassa och varuhantering i butik. Det är som vanligt egentligen, att av misstagen lär man sig och en hel del såna kommer det att bli veckorna framöver. Inga stora dramatiska blunders än så länge, men det är in-nötning av rutiner som gäller.
Med andra ord, det gamla vanliga konceptet: övning ger färdighet.
En sak står också helt klart att ju äldre man blir, ju svårare är det att få ny kunskap att fastna i hjärnkontoret. Med åren har man dragit på sig något slags teflonlager, som "sköljer bort" alldeles för mycket vid första kontakten.
Men trägen vinner och med "tjata-hål-i-huve't-metoden" fastnar så småningom en del fortfarande.
Bara att fortsätta på den vägen och ha tålamod, både med sig själv och alla nya teknik-påfund. Sen får tiden utvisa vad det blir av alltsammans, pyttipanna eller nå't annat.
Hursomhelst är det alltid kul att träffa kunder och "tjöta lite", med både kända och okända och på utrikiska ibland, även här. (För det finns mycket tyskar bl.a., som har sommarstugor här i samhället och runtomkring sjön.)
Nu är ju vår by ingen storstad direkt och affären ingen stormarknad, men här finns allt vad man till vardags behöver.
Dessutom sedan de nya ägarna tog över, ordning och reda samt snyggt och prydligt i hyllorna. Så direkt iögonfallande att ett tyskt par, bara stod och tittade sig omkring i butiken och då jag frågade om de sökte något, svarade herrn: nejdå, men vi tycker att det har blivit mycket mera ordning och trivsamt nu mot förut.
Så nu kära Fagersannabor (och givetvis alla andra också) är det upp till oss själva, att handla lokalt så vi får behålla vår närbutik. Gör vi inte det, kanske vi när det sen är försent, ångrar oss djupt.
Men det är så dags då..........
Imorron är en ny dag, vi träffas på Tempo.....i Fagersanna!
 
Min nya praktik-plats....till att börja med.
 
Kontraster mot 30 grader varmt söderöver i förra veckan....och nu är det riktigt busväder utanför i mörkret.
Hoppas det drar över och smälter bort tills imorron!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0