La Liga-biljetter

Idag var det jobbigt, hade satt mobil-alarmet på väckning för att inte sova halva da'n, eftersom vi skulle åka till Gandia. Det är en stad ca sex mil norrut från Altea och där fanns det närmaste stället att köpa Valencias hemmamatch-biljetter. Dom började säljas i butiken en vecka före varje matchdatum, vilket är idag.
Kunde dock inte somna inatt, visst är väl det typiskt, när man "har en tid att passa" och ska upp därefter.
Nåväl, efter att återigen ha ringt till butiken för att förvissa oss om att vi inte åkte i onödan, kom vi så iväg strax efter tio. Åkte den avgiftsbelagda motorvägen dit för att det inte skulle gå åt så mycket tid till resan och våra kart-studier över sta'n visade sig stämma och vi åkte bara lite fel, som snabbt kunde korrigeras.
Lätt att hitta affären och inget svårt alls att göra av med 450 kronor. Ändå hyfsat billigt för två biljetter till match i högsta ligan och på långsidan, tyckte vi. Dom hade även potenciella julklappar, vilket slutade med inköp (några hundra till) i ett nafs.
Dock kände vi oss nöjda och "firade" med en fika tvärs över gatan, samt gick femtio meter till och kunde införskaffa Valenciakarta på turistbyrån, helt gratis. Fick också tips på bästa färdväg in till stadion nästa lördag, direkt inritat på kartan.
En fin frukt- och grönsaksaffär fick därefter äran att ta del av våra pengar, medan vi kunde återvända till bilen med fin frukt och goda oliver.(fick smaka innan inköp)
Hem åkte vi så "gratisvägen", också den ganska stor, men passerande genom en del samhällen, där ett och annat trafikljus visade rött en stund.
Hittade ett matställe på hemvägen (vilket inte är så svårt härnere) och fick middagen avklarad för idag. Handlade förnödenheter på en annan supermercado-kedja och väl hemma i Altea, beslutade maken sig för att gå på B-lagsmatch här i byn.
Jag sparar mig allt till bättre fotboll, vilket eventuellt kan bli fallet under morrondagen. Det går nämligen en match i Elche (en bit söderöver) och dom leder division två för tillfället.
 
Har tagit vår biljett i maskinen och är uppe på motorvägen, norrut mot Valencia
 
Hus överallt på bergssidorna, kan bara föreställa mig vägarna ditupp.
 
Som sagt, däruppe på toppen syns en annan "urbanisation"
 
Tunnlarna vid Mascarat (dock inte motorvägen) men väl stora riksvägen...,
 
....och så tar vi nästa.
 
Officiell supporteraffär för Valencia FC i staden Gandia (ca sju mil kvar till Valencia)
 
Efter biljettköpet blev vi fikasugna. Men vi köpte inget av detta, tog bara kort på läckerheterna.
Vi höll oss till pizzabit och pirog med kaffe.
 
Passerade en liten stad med namnet Gata, som hade denna kattflicka vid genomfartsleden. 
PS. trivsamt fik, näst intill riksvägen.DS.
 
Kyrkan i en annan liten stad, Benissa
 
Ganska snart skymtade vi dock återigen Calpe-klippan och då är det bara en mil kvar.
 
....men vart tar då vägen, vägen?
 
Jo in i berget och efter ytterligare två korta tunnlar kommer man ut högt över bukten vid Mascarat och har panoramautsikt ända bort till Benidorm under ett kort ögonblick.
 
....målet, dagens middagsmål, här makens variant.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0