Lördagsmys?

Vi får väl se när alla "måsten" är undanröjda. Det tar ett tag att "komma ikapp" när man har varit ute och roat sig så länge och man lägger sig till med mer lathets-fasoner än vanligt. Efter några dagar med skarpt läge på praktikfronten, infann sig då en lördag med ledighet, igen!
Jag var uppe vid åttatiden och tittade på termometern, minusgrader ute och ett tunt lager snö låg kvar på gräsmattan. Efter snabbt toalettbesök fann jag därför för gott att krypa ner i sängvärmen igen, en liten stund.
Nästa gång jag vaknade, registrerade jag att maken hade kravlat sig upp. Motvilligt kände då också jag, att sova kan man ju inte göra hela dan och klev ur sängen. Frågade maken vad klockan hunnit bli och fick svar att hon var elva. Fel svar sa jag då till honom, för sååå mycket kan hon inte vara. Nej bara fem i, blev repliken.
Telefonen ringde och mor ville ha både besök och leverans av "godis". Hon var bland annat sugen på croissanter.
Ringde då ner till bästa närbutiken och frågade om dom kunde baka några åt mig, kommer om tjugo minuter.
Jajjamän, det fixar jag, blev svaret.
Snabbt in dit och plocka ihop resten av"godislistan", betala och vidare mot Hjo, via en titt-in på second hand för min del och ICA för att hämta rek, samt Däckhotellet för att beställa tid för makens del. Nu var vi ändå lite tidiga, så för att inte komma mitt i lunchen insisterade jag på ett tjugo-minuters besök hos Hem&Hobby, där det gick åt en trehundring.
Efter en stunds sittning hos mor, blev det en korv i kiosken och sen en fika hos syster innan hemfärd, via Grevbäck och Breviks Camping. Maken fick nämligen ett nostalgiryck och skulle "leta/återse gamla fotbollsplaner helt plötsligt. Nu var det ingen större omväg, max två kilometer och han verkade nöjd med "utflykten" från riksvägen.
Det blev sen middag, ta hand om tvätt och inköp, några räkningar att betala åt mor och nu är det strax färdig-ljuget för idag och då blir det "Så mycket bättre"........
 
Morgonljuset är påväg......
 
Kakfatet hos syster när vi fikat klart
 
Lite höstbilder på hemvägen från Hjo.....
 
....fri sikt till Östergötland över Vättern.
 
Vi närmar oss Grevbäck......
 
...och här är kyrkan.
 
Hemma en bild på ett utav de sista trädgårds-äpplena för den här säsongen.
 
Middag: Fläskköttsskivor i lök- och champinjonsås.
 
"Lördagsmys": "Pil-pil", vilket är räkor i olja och vitlök med kryddor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0