"Pool-häng" och fotboll

Vi har helt klart anammat livsstilen härnere, för det är sovmorron varenda dag. Men vi har ju inga tider att passa, så varför inte....
När vi äntligen kravlade ur bingen idag, var det för att ta hissen upp på taket och hänga vid poolen. Det var inga andra än vi som kommit på den idén, så hade området helt för oss själva. Nu var det bara maken som badade, med jag skvalpade lite med fötterna från kanten iallafall. För övrigt har jag hittat en staketpelare som ger perfekt skugga och där går alldeles utmärkt att sitta och sticka på min tröja, medan maken lyssnar på ljudbok eller tar ett dopp.
Kompisarna startade sin bilresa hit ner idag, de hade nästan hunnit till Hannover nu ikväll, så framåt onsdag dyker dom nog upp, på sin väg ytterligare några mil söderut.
Vi hann med en inköpsrunda på Mercadona, innan vi efter tillagad och äten middag, tog en kort siesta.
Vid sextiden startade vi så vår färd mot fotbollsmatchen i Alicante, mellan hemmalaget Hercules och Real Madrid Castilla (deras "B-lag"). Fick gå in på en bensinmack och fråga efter vägen: "Donde es?..... och fick bra "dirección" och snart var vi där, parkerade en bit ifrån och väl framme vid arenan köpte vi biljetter och julklappar i souvenirshopen.
Det var en fartfylld match och engagerad publik, men vad hjälpte det, när hemmalaget inte orkade alla 90 minuterna. Dom började bra och ledde med 2-0, men fick se sig besegrade till slut med 4-2.
En parentes i sammanhanget, dom ligger redan sist i tabellen och avancerade ju inte idag heller precis.
Promenad tillbaka till bilen och sen raka vägen hem, fast på väldigt krokiga och bitvis backiga vägar, trots att det är en stor väg. Men vad gör man när landskapet "sätter käppar i hjulet"? Lite läbbigt var det allt, tyckte jag, framförallt att åka i mörker och med stressade spanjorer "i ändan".
Men hem kom vi och efter en kopp kaffe kom åtminstone jag, in i andra andningen och sitter nu här klockan två på natten. Maken har redan "kranat in" och jag ska bara........
 
Nästa "brassestol" till slakt?
 
Middag: Fläskötts-skivor i lök & gräddsås med grönsaker slank ner snabbt
 
Vi har anlänt till fotbolls-stadion, så har även Real Madrid-bussen och Policia Local....
 
....och här namnet på stadion och hemmalagets namn i neon.
 
Uppvärmningen är i full gång och publiken börjar samla sig, men det var långtifrån fullsatt....
 
Allt klart för start efter att alla hälsat på alla.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0