Bagel, blommor och blött.....

Det var bäst att sätta "väckarmobilen", så jag säkert skulle ha ordentligt med tid för alla göromål  på morgonen.
Måste ju uppdatera mig på internet innan jag lämnar hemmet, ifall något behöver åtgärdas som dyker upp.
Nu var det lugnt på den fronten och endast en halv drickyoghurt grundade jag dagen med, då "frukost på lokal" var bestämd med kompisen.
Maken skulle upp i skogen med sina pensionärskompisar i Fagersanna IF för att fixa spår till enmila-vandringen. Den går av stapeln nästa helg, men spåret måste ju bestämmas och snitslas innan dess.
Morgonmålet intogs sen för min del på Villann's café. Det blev en bagel med två sorters ost, samt skinka och grönt, den kan rekommenderas och till "efterrätt" en småkaka med russin.
Vädret tillät att vi satt ute i trädgården och där blev vi kvar en dryg timma, innan kompisen drog hemåt och jag gjorde "La Mata-svängen" på torget. Det är ju fredag nu igen och då finns diverse knallar på plats.
Jag knallade (haha) runt en liten stund och beslutade mig till sist för att endast "en hoper blommor" behövde inköpas till att ansiktslyfta trädgården med.
Väl hemma dröjde det inte alls länge förrän maken också kom tillbaka från skogen på sin cykel, berättande att han ånyo inbjudit brevbäraren till en fika. En tredje kollega (på tre dagar) och f.d. jobbarkompis till oss båda, beräknade att anlända om ca en timma.
Sparka fart på Inga var det som gällde då, för att vi skulle hinna äta middag och fixa nå't gott till kaffet. Som tur var behövde i stort sett bara potatis kokas för middagen och en spontan äppelkaka hanns nog med.
Den senare blev väl sådär, men som jag sa till Anders, det mesta blir bra med mycket vaniljsås på......
Lite blöta har vi begåvats med under dagen också. Det var ett tag sedan nu, men däremellan skiner solen ändå, så ingen större katastrof på väderfronten, trots allt.
Därefter dags att ta tag i en del mail och så se till att blommorna kom på plats, men det finns plats för några till konstaterade jag. I och för sig kan man väl nästan aldrig få för mycket av sådana......
.....till sist, tänker på kusinen som sitter på "Spanienbussen" sen tidig morrontimma och önskar henne en behaglig resa, samt när de väl är på plats (imorgon nå'ngång) en skön vistelse därnere.
 
Här intogs frukost, bagel med innehåll kan rekommenderas.....
 
.....och två kassar med upp-piffning till trädgården för en resonabel peng.
 
Kollegor i samspråk....mellan tuggorna.
 
Nu är dom på plats, tycker väldigt mycket om just denna färgsättning  på rosorna.
 
På en annan trädgårdskruka var den här "gynnaren" ute på promenad med sitt hus.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0