En arbetslös dag....

Dagens aktiviteter startade vid niotiden med att jag satte en bröd-deg. Därefter gick jag ut i trädgården och klippte gräset i väntan på jäsningen. Hann precis äta frukost i glashuset innan degen "ringde", klar för utbakning.
Fyra brödkakor senare och läsning av SLA, kändes det lagom att diska köksfläkten. Lika bra att passa på då man ändå var i farten.
Åter till datorn för att uppdatera och redigera mitt CV, samt söka ett jobb jag hittat vid genomgången av Platsbankens annonser. Krukväxterna hade inte fått nån väta på ett tag, så det blev nästa uppdrag. Torka fönsterbrädor rena från döda flugor följde, samt vädring och ren-bäddning i sängarna.
Dags att sätta fart på tvättmaskinen och plantera om gullrankan i köket, (som växt sig helvild i hörnet) vilket drog med sig dammning, tvätt av pallen och rentorkning av listerna.
Utanför kom det en rejäl hagelskur, om än en ganska kort sådan, så låg det vita kulor kvar på altanen ett tag.
Härnäst på agendan var middagsmaten, idag fick det bli prinskorv med potatis och stuvad vitkål. Dags för duschen och bilfärd till Skövde, där grått garn behövde inköpas till beställd tröja. På hemvägen tittade jag in till second hand och handlade även där en del. Så också på Tempo Fagersanna, lite diverse i matväg.
Maken hade förflyttat sig till Fagervi för fotbollsmatch, så "i min ensamhet" tog jag en fika med nybakat bröd och inköpt cocosboll (ajabaja).
Hade köpt färska aprikoser i affären, dom blev till kräm som är avsmakad och morrondagens middag puttrar nu på spisen.
Allsången och en del friidrott är tittad på, samt tröjbeställningen är stickad en bit påväg, ungefär två decimeter av bakstycket. Känner för ett hårdkokt ägg med dillkaviar som "nattmacka", så det får det bli......
Som synes sitter jag också här och ljuger en massa, innan återtåget till stickfåtöljen och "Skenet bedrar"....
Sängen får nog vänta en stund till, men den som väntar på nå't gott....... 
Hur i hela världen ska man hinna jobba också? (haha) Eller är det kanske det som är grejen, man hittar inte på en massa andra "onödiga" aktiviteter.
 
"Nä se det snöar, nä se det snöar ....."
 
"Vädringsutsikt" från ett sovrumsfönster.
 
Ulliga, gulliga moln.
 
Kvällsmat med efterrätt....
 
Kvällsljus över sjön.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0