Folktom loppis och förberedelser till "Bygdens dag"

Idag var det sista loppisen som jag kan vara med på hos Tempo Fagersanna. Lite halvtråkigt väder och fel dag i månaden för plånboken, verkade det som. Nästa söndag är sista gången för den här säsongen.
Då är jag på "Bygdens dag" i Håbo-Tibble, utanför Stockholm. Det ligger i Upplands-Bro kommun norr om huvudstaden. Maken är uppvuxen på orten, då hans far hade lanthandel där på sextiotalet och "Bygdens dag" firas vid Tjusta skola, där han gick som barn.
Nu hoppas jag/vi på uppehållsväder lördagen den 24 augusti just i dom trakterna mitt på da'n, annars kan jag inte duka upp mitt hantverk, av garn och textil (vilket inte tål väta "så bra"). Bara att hålla tummarna alltså.
Har idag "provskyltat" på köksbordet och sedan packat ner. Ska imorron hämta tröjorna på Rebdesign, så de också får se sig om i världen... och kanske rentav flytta till nya hem.
Apropå nytt hem, så blev den beställda tröjan alldeles nyss klar och ska flytta till Hjo-trakten, så snart transport kan ordnas.
Rester till middag, regnskurar av och till, samt lite friidrott på TV har varit eftermiddagens "underhållning". Mer TV får det bli vid nio, då "The Paradise" fortsätter på SVT1. En serie som enligt sonen sorterar under kategorin kass kostym-film. Men det är ju precis såna jag tycker bäst om att se.
Imorron väntar "jobbrum" på Arbetsförmedlingen, eventuell snabbvisit hos mor, planeringsmöte inför utställningen och gymet på mig. Vi får se vad jag mäktar med, kanske väljer bort något av det icke nödvändiga.
Sen är det ju en tolkningsfråga, det där om nödvändigt.....
 
Ena delen av bordet vid kommande marknad....
 
....och i andra ändan av samma bord.
 
Slutligen en bild på den"nya Hjo-bon".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0