Vad är det för skillnad.....

....på om man har ett jobb eller inte? En skillnad som jag direkt kan peka på är förmyndarmentaliteten man i tid och otid blir utsatt för. Jag har sagt det förut, att reglerna som hela tiden skärps (oavsett om du fuskat eller inte) är satta utifrån en människosyn att ALLA fuskar så fort dom kommer åt.
Idag på "jobb-rum", (dit man en gång per månad måste göra ett personligt besök för att lämna en lapp på vad man har gjort för att lösa sin situationvar det information om ytterligare restriktioner och regler, som införs första september för att kontrollera "den lata skaran" som aldrig skaffar sig ett arbete.
Prata om energitjuvar. Det känns så fruktansvärt förnedrande med alla dessa generella åtgärder och kontroller, istället för riktig hjälp, till exempel som att man kunde få läsa på distans eller (gud förbjude) bli behandlad som vuxen och seriös.
Nu är det väl inte någon större skillnad för min del då jag redan tidigare skickat rapporter över mina aktiviteter, enda ändringen är att det ska göras oftare. Men jag vänder mig starkt emot informationsblad med straffskala över vad som händer om man inte är lydig. Vi är väl inte per automatik idioter, bara för vi inte har ett jobb.
Samtidigt pratar statsministern om ytterligare jobb-skatteavdrag till dom som väljer att arbeta. Men hallå....!
Använd skattepengarna till gemensam välfärd istället och skapa nya jobb som är meningsfulla för alla (vård, skola,dagis osv.). Hur svårt kan det va'?
En tur till mor i Hjo och ett försök att få bankärende uträttat förhöjde inte heller dagen precis. Mötet angående kommande utställning var väl givande, men inte direkt roligt att höra hur andra jobbar 160% per vecka, när man inget hellre vill än få arbeta över huvud taget.
Ibland är det väldigt tungt...och klen tröst att det alltid finns dom som har det värre.
 
....men dom har fina "trätavlor" på banken i Tibro....
 
....iallafall!
 
Ett hus mitt i skogen kanske skulle vara nå't. "Börja om från början...."
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0