"Fusk-julafton" har börjat......

Då var det dags att starta dagen. Tårta, Jansson och gratäng är "ihoparörda". Stockholmarna lät meddela vid halv elva att de hunnit till Örebro och det var ingen trafik, så de anlände runt tolv. Hemligt julklappspyssel var avklarat till strax före ett och maten är på G. Den bryner sig så vackert (än så länge) i ugnen och jag tror att läget är under kontroll (än så länge det också).
Snart anländer resterande gäster och kokplattorna ska strax startas på spisen, för det sista i matlagningsväg.
Dukat och klart med snapsglas till alla. De som inte dricker alkohol-varianten, får julmust även i dessa, för alla ska vara med och skåla.
Fortsättning följer......
Alla på plats och mat stående på varenda ledig plats i köket. En gång om året (typ julafton) skulle vi behöva ha ett dubbelt så stort kök, så att inte gästerna behöver använda skohorn för att komma ner på stolen vid "långbordet".
Ordentligt med mat åt vi, men mycket blev det ändå över. Sen blev det en slummer vid inspelad Kalle Anka och döttrarna fick ordna fikat i köket. Kakor och kaffe, med tårta som avslutning, hann vi nästan med innan det ringde på dörren och tomtemor kom med en liten säck.
Därefter fick bröderna Bus ta sig an julklappsberget, för att dela ut till alla närvarande och nu har vi nyss "landat" efter en raid i kylskåpet bland resterna till kvällsmat. 
 
Färdigt för hemligt julpyssel.....
 
Det kom en julblomma igår........tackar!
 
Vi hann inte riktigt äta färdigt tårtan innan tomten kom......
 
Har du några paket då, tomten...?
 
Hur ska vi lägga upp jobbet nu då, brorsan?
 
En redig hög med julklappar blev det även till undertecknad.
 
Sista paketet var till mormor och stort var det visst också....
 
 
 
 
 
 
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0