Härligt julväder......

Not! Vaknade till ett ihållande skvalande, som verkar bli dagsregn. Ett gäng änder fick frukost, men när nästa hord (på ca tjugotalet fåglar) kom, då fick det räcka tyckte jag och skrämde iväg dom. Varpå jag fick "mocka" altanen med hjälp av regnet.
Nu dags att ta fram potatissäcken och börja......
Sonen som skulle åka på rea hos MediaMarkt åt mig, lät meddela att han låg hemma vrålförkyld och tog sig ingenstans. Eventuellt trodde han att morrondagens medverkan på "Fagersanna-julafton" till och med kunde vara i fara.
Skickade då istället maken, med matlåda till sonen innehållande överbliven ugnsfalu och sen vidare in till "lejonkulan" för att jaga fynd. Han var inte borta mer än två timmar totalt och kom hem med planerat byte. Min kamera var den sista som gick och själv shoppade han en Tom-Tom GPS. Schwisch..... så var våra julklappspengar från mor slut.
Men förhoppningsvis kommer vi att bli nöjda med prylarna och använda dom flitigt. För egen del har jag ju närapå slitit ut en kamera vid det här laget, med att dagligen ta foton till bloggen.(snart inne på fjärde året nu..)
Medan han var på utflykt ringde faster från Sumpan och tackade för julklappen. Där gick minst en kvart,
men under tiden kokade kålrötterna så lydigt klart på spisen och det är ju alltid kul att prata lite. När jag sen öppnade potatissäcken och beredde mig på långvarigt skalande, visade det sig (till min förvåning och belåtenhet) att det var mastodont-stora exemplar, allihop.
Så det tog inte alls den tid jag trott, men inte grät jag över det inte. Rulltårtan (som är stommen till jultårtan) står och svalnar, brysselkålen rensad och halv ett kom jag ihåg att äta frukost. Nu är det bara resten kvar.....
Tomten vidtalad och har lovat titta förbi imorron kväll, maken ute på promenad och nu ska jag kolla om Lotto drog rätt "nuffror", innan jag "finjusterar" inför skarpt läge imorron.
....och så tar vi en "Sällskapsresa" på det.
 
Tomten hade också julpyntat.....
 
.......men nissarna verkade lite trötta.
 
År det tomtens hus tro...... ja vem vet!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0