Idag har jag umgåtts med mormor.....

nästan hela dagen och försökt få ordning på hennes liv. Nu är det inte så mycket man kan ändra på, ingenting faktiskt, eftersom hon gick bort för tio år sedan (nästan 98 år gammal).
Men dokumentationen av henne som snickarhustru från Tibro, att bilägga morfars redan kartlagda liv som en del av Tibros möbelhistoria, börjar ta form och går mot sluttampen. Än kvarstår dock en hel del finjusteringar.
Änderna, om än inte så många idag, har fått lite gammalt bröd och vi har ätit upp resterna från gårkvällens "kalas", som lunch.
Gav mig efter detta ut en sväng med bilen i snömodden, för att titta till second hand och införskaffa lite mera mat.
Vi får se om Inga bjuder på något framåt kvällningen, men hon verkar ha idétorka just idag, på matfronten.
Ska väl ge mig på rapporteringen till handläggaren på AF också, innan jag tar kväll och skriva ut ett fysiskt exemplar av mailet att lämna in på Arbetsförmedlingen imorron, då det är obligatorisk inställelse där. Den sista för iår. Men i postlådan fanns ett brev om den berömda aktivitetsrapporteringen som jag omfattas av från och med årsskiftet. Då ska man rätta in sig i ledet och använda därför avsedd blankett, som första krav för att få godkänt.
Ödslar ingen mer energi på detta just nu......
För övrigt fanns i posten ett paket från USA (betydligt trevligare än AF-brevet), med lite amerikagodis till julen från Chicago. Tack familjen Cintado!
Snön smälter nu så fint och i rask takt, så det kan nog ordna upp sig på den fronten om några dagar. Skulle vara mildväder åtminstone fram till den artonde har jag sett i prognosen.
Detta sätter vi vårt hopp till...... ingen snö är bra snö!
Slutligen apropå absolut ingenting......... maroc clementiner är väääldigt goda.
 
Välkomna till bords.....
 
kaffe och julklappar tar vi i "salongen".
 
I mitt paket fanns den här......
 
...och i USA-paketet hittade jag detta innehåll.
  
God Jul i stugan..... önskar Arbetsförmedlingen!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0