Backspegel på dagen.....

Imorse fick maken gå upp till väckarklockans hemtrevliga signal för att lämna bilen till service, medan jag kunde sova vidare en bra stund. Nåja, några olägenheter får väl även pensionärer ta på sig och här var en sådan.
När jag sovit klart blev det grötfrukost och tvätthantering, samt så småningom även laga lunch, då vi hade en tid att passa. Min "lillasyster" fyllde idag 55 år och det skulle bli kalas i Hjo med lånebilen, innan vi fick tillbaka vår egen framåt eftermiddagen. Jag gav syster hennes paket, vi fick i gengäld både smörgåstårta och prinsesstårta. Där vart vi sittande i nästan två timmar och det blev "änna" stressigt att hinna lösa ut bilen, innan dom stängde på firman.
Först fick dock maken lämna av mig vid second hand, så jag kunde kolla läget, samt lämna en liten kasse i utbyte mot det jag senare bar hem.
Service av bilen var förhållandevis ganska billigt, om det hade stannat vid detta. Men naturligtvis hade dom hittat grejer som behövde åtgärdas inom en ganska snar framtid, så maken hade fått ny tid för vårt fordon och en beräknad kostnad på åtgärderna, i runda slängar sju lappar.
Men vad gör man, bara att bita i det sura äpplet och gå vidare......
Proverna jag tog igår hade iallafall gått åt rätt håll och var bättre, men ska fortsätta äta kortison ytterligare en tid, för ny provtagning om fyra månader.
....och faktiskt jag märker effekten av medicinen, inte alls lika stel i kroppen längre och foten har varit bra i flera veckor nu, peppar,peppar.........
 
På väg till födelsedagskalas med lånebil...
 
därborta skymtar Hökensås och snart är vi i Hjo.
 
Syster med assistent Berit och smörgåstårtan på bänken, klart för kalas.
 
Efterrätten: Prinsesstårta
 
Det hade hunnit börja skymma, när jag blev hämtad på second hand-affären....
 
...och i backspegeln på vår egen bil, kunde man se solnedgången på hemvägen.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0