Handla, tvätta, laga mat.....

Vi är på "minisemester" i Stockholm, vilket Ni kan se av rubriken. Skoja bara, det är inte så betungande, men lillebror och jag har faktiskt redan klarat av två göromål och framåt kvällningen väntar laga mat.
Morfar och storebror åkte i morse ut med vår bil ur centrala sta'n, för att parkera gratis tills imorron, för att sedan  fortsätta färden med tunnelbana till bibliotek och fikapaus på Stadion bland annat.
"Blåbär" tog en träningsrunda och hade därefter möte inplanerat, medan lillebror och jag efter frukosten fixade lite med tvätten och startade en ny maskin, innan vi fortsatte ut på Söder för att hitta en bra affär att handla lite mat i.
Vi gick till den stora ICA-hallen en bit bort och lillebror körde liten kundvagn, medan mormor läste på kom-ihåg-lappen. Han hade aldrig kört en sån förut, sa han, men det märktes inte för det gick alldeles perfekt.
Vi lastade i alla grejer och gick sen till kassan där vi hjälptes åt att lasta ur. Var sin tung kasse fick vi sen bära hem. När vi kom innanför dörren fick vi genast ett mysterium att lösa. Det var något som pep med jämna mellanrum, hörde vi båda två. Vi fick lyssna noga och till sist lyckades vi lista ut var det kom ifrån.
"Färdig" pep tvättmaskinen och så fick vi hänga upp alltsammans, innan vi tog picnic vid köksbordet med lite olika rester från kylen. Till det drack vi julmust. Snart kom morfar och storebror också hem, så nu är det hockeyspel på TV:n som gäller, (för dom två iallafall).
Kanske dags för en fika med blåbärsbullar, innan potatisskalning och mormorsbiffar till kvällsmat.
Ja som Ni ser är det körigt att hinna med alla "moment" när man är på "weekendbreak", men vad gör det?
 
Potatis och apelsiner, vad står det mer på listan mormor?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0