"Skarpt läge"

Dags för en del ärenden i sta'n och ett möte med den nytilldelade handläggaren. Maken dumpade jag på Storgatan för han skulle till Skövde Nyheter och "riva" i deras arkiv. Själv hade jag diverse instanser att besöka och så småningom blev det lite shopping också, när jag väl bytt det som maken köpt fel (TV-kabel).
I mycket god tid infann jag mig så till arbetsförmedlingen och hade gott om tid för läsning av dagens tidning på deras datorer, medan jag väntade. 13.15 var mötet satt till, och där väntande i fåtöljen kom jag i samspråk med ytterligare en "kollega"(=arbetssökande). Vi hade aldrig träffats förut, men tämligen omgående kunde vi jämföra bemötande som hade övrigt att önska. I periferien hörde jag någon som skulle fråga om utrikesjobb på drop-in och fått informationen att det bara var att komma under dagen, men det visade sig att sak-kunnig inte fanns på plats utan på fortbildning.
Min "kollega" skulle på drop-in-redovisning av jobbsökeri, men det var inte heller igång i Skövde på onsdagar, då var det öppet i Tibro, fick han upplysning om. Nu ordnade det sig ändå för hans del och tur var väl detta, då han blivit ålagd att göra personligt besök vid redovisning och enkom för detta åkt bussen från Hjo till Skövde.
När klockan var 13.30 dök han så upp, handläggaren och jag hade synpunkter på förseningen. Dålig koll på avtalad tid från hans sida. ( Kuriosa: denna gång har jag faktiskt skriftligt på det genom bekräftelsemail jag sänt till honom)
Nåväl missförstånd kan ju uppstå och han bad faktiskt om ursäkt, två gånger när jag påpekade detta.
Han tog också med sig kritiken om att man inte ska behöva jaga sin handläggare i flera dagar, utan att få reda på en så enkel sak som att han är sjuk.
En dryg timme satt jag sen och "hade åsikter", samt redogjorde för att jag ingalunda sitter hemma overksam och väntar på stekta sparvar. Dessutom vill jag att en praktikplats eller arbetsmarknadsåtgärd ska ge något, inte bara förvara/lagra mig i X antal veckor/månader. Han höll faktiskt med och det blev ett förhållandevis bra möte.
Men i början av maj ska jag flyttas över i sysselsättningsfasen (f.d. fas 3) och blir då tilldelad ny handläggare igen. Till dess har jag dock  en del uppslag som är påbörjade och förhoppningsvis en bra kommunikation med nuvarande iallafall.
Fick sedan inte tag på maken, vilket visade sig bero på att hans telefon gått i "kommunikationsstrejk". Frustrerad fick jag springa iväg och mata bilen med mer p-tid och ut på sta'n för att leta efter honom.
Han ringde till slut, efter att ha fått assistans på Phonehouse och vi kunde få i oss var sin pizza till middag vid halv fyra-tiden.
Bänkad vid TV:n med stickningen i högsta hugg, somnade jag sedan väldigt gott mitt i verksamheten (dock inga maskor tappade) och vaknade lagom till matchen: Sverige-Argentina, men kunde nog lika gärna fortsatt sova, för det blev inget nytt "Berlin-mirakel" idag inte.....
Ett snyggt frisparksmål bjöd man dock på till sist från Sverige, alltid något.
 
Äntligen middag, restaurang Riviera på "Ströget" i Skövde.
 
Utsikt vid måltiden: "gamla posten" som sedan en tid tillbaka är en gigantisk byggarbetsplats.
 
En annorlunda "gardinidé" bjöd Pim's på då vi passerade, på vår väg från middagen.
Kanske nå't att knycka? Nej förresten, man skulle ha kommit på det själv i så fall......
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0