"Fredag, fisk, fy faan" .......

Så sa min far till sin mor engång när han var barn, för att försöka vara lite humoristisk vid middagsbordet. Nu var det nog egentligen inte att han i grund och botten tyckte så, men det lät roligt att säga.
Enligt hans egen berättelse föll det dock inte i god jord, utan han fick se sig strängeligen tillrättavisad. Men när hon trodde att han inte såg, lär hon ha lett lite i smyg.
Inte heller jag tycker att det smakar illa med fisk, utan tvärtom, det mesta är gott. Så eftersom det då är fredag idag fick det bli nämnda rätt till middag. Närmare bestämt panerad rödspätta med dillmajonnäs.
Vi "kastade" oss över maten, så det blev inte tid att fotografera läckerheterna för eftervärlden. Men tro mig, det var gott och inga rester blev kvar.
Frustrationen från gårdagen finns fortfarande färsk, men man kan inte tillåta sig att fastna. Trots att det inte har uppenbarat sig någon som helst reaktion, på mina otaliga försök (under gårdagen genom mail och telefonsamtal med meddelande) att få tag på den nya handläggaren jag blivit tilldelad.
Nej, inte ett ljud på hela da'n (idag heller).
Visst är jag jävig i frågan, men tycker ändå att en viss respekt borde man visa sina medmänniskor. "The silent treatment" är inte förenligt med god service och vanligt hyfs.
Men nu ska vi fira helg, veckans bästa dag med en hel del kul på TV, däribland VM-handboll.
 
Fredagsfrukosten är serverad.......
 
Här en av fars dikter från hans bok (jag har många exemplar till salu, om intresse finns)
 
Såhär ser den ut, med illustrationer av hans äldre bror, Hans Westman (TV-scenograf och konstnär).
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0