Dra vidare.....

Sista morgonen för den här gången, med manuell väckarklocka. Den har ganska stadigt stått på strax före halv nio, så inte "okristligt" tidigt egentligen, men kommer man inte isäng förrän runt tvåsnåret så känns det att någon timma till......
Idag blev det frukost vid sommarlovsprogrammet på TV:n och det var ett tag sen jag kollade den kategorin, helt klart. Tyckte nog att språket var en aning "not ren svenska" . Reagerade på att det blandades svenska och engelska ord ganska friskt i en och samma mening. "Skills" istället för färdigheter/vara bra på bland annat, vilket osökt ger frågan: Har man blivit för gammal när man reagerar på sådant.
Missförstå mig rätt nu, har inget emot engelska tvärtom, men att "slarvblanda" språken såhär tror jag utarmar vårt sätt att bruka modersmålet. Bara en reflektion såhär en vanlig fredag mitt i sommaren, från mormorsgenerationen.
Efter ytterligare lite "häng" och sparkcykelåkning, var det dags för bröderna Bus med mor att hälsa på moster i Hörnebo, innan fortsatt färd mot Göteborg.
Ställa undan och plocka upp diverse prylar har jag sedan ägnat en stund åt, samt satt tvättmaskinen i arbete. Till middag fick jag en sån längtan efter spenat, så efter träget tjat på Inga, bjöd hon på detta.
Maken har varit ute på brevbäringsrunda ("svart") åt Fagersanna IF, ena delen av samhället gående, andra delen på cykel. Jag invigde under denna tid min nya solstol ordentligt, med kaffe och glass på verandan.
Har alldeles nyss fått mitt Tupperware-inköp levererat till dörren, med en gratis-överraskning i påsen och maken bestämde sig för ett dopp i sjön, då det är ganska varmt.....
Själv nyttjar jag bara duschen, vinter som sommar.
 
"Hinderbana" med utsikt och under uppsikt.
 
"Sätt dig i bilen!" jajajajaja.........jag är på väg ju....
 
Det klassiska "åka-iväg-kortet"....
 
Tomat nummer två, den också numera i min mage.
 
Kannan inköpt, burken present.
 
"Jag går och badar"....
 
...och det var varmt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0