Från duggregn till spöregn, via grus och småfåglar.

Är det inte mysigt att vakna med huvudvärk? Nej inte så särskilt tyckte jag, gick upp och petade i mig alvedon för att krypa ner en stund till. Maken hade kravlat ur sängen in till sin dator i väntan på lastbilen med grus.
Hade inte mer än dragit täcket över huvudet när jag hörde lastbilen, nästan en halvtimma före avtalad tid.
Bara att ta sig ur bingen igen då och föreviga händelsen.
Det var snabbt gjort att tippa av gruslasten och efter en titt på förra årets anläggningsarbete han gjorde i vår slänt, åkte "Lille" vidare på sin arbetsdag, för att återkomma i övermorgon med jord.
Maken tog sig an högen och jag käkade frukost, för att sedan trava ut och skyffla grus i skottkärran medan han körde på plats och krattade. Duggregnet tilltog under vårt arbete, så det var svårt att urskilja om vätan var regn eller svett. Visst var det tungt att fylla säkert 15-20 skottkärror med grus, men ganska ok ändå. (Vi får väl se imorron om några nya "ickemuskler" ger sig till känna.)
Regnet bara tilltog så maken gav också upp ganska snart, men en bra bit är fixad ändå. Jag satte mig vid datorn och skickade nya ansökningar till jobb, fyra stycken. Ja momenten är gjorda nu iallafall för femtitolfte gången......
Bäst som jag satt där flaxade det i köket, en pilfink hade förirrat sig in. Men han hittade ganska snart ut i det vackra regnvädret igen, för dörren var ju fortfarande öppen.
Middag blev det även idag och en inköpstur till Tempo, med en pratstund. Sen har jag suttit och knackat på datorn, samt letat semesteralternativ fram i höst. Hittar dock inget "som sticker ut", till rätt pris kanske bör tilläggas.
Återigen började det flaxa i köket och denna gång var det herr talgoxe som kommit på besök. Han provade att sitta både här och där, men flög lite motvilligt ut igen i regnet, när jag vidgat springan på altandörren.
Ja det har spöregnat hela da'n och håller fortfarande på, vi får hoppas på morrondagen.
Nu ska jag se om Lotto-dragningen gav nå't och tröstäta lite som kompensation för det dåliga vädret, samt titta på "Foyle's war" lite senare. 
 
Här vill jag ha högen.....
 
då börjar vi tippa....
 
....och här var det sista.
 
"Lille" tog en sväng till baksidan för att kolla projekt slänten, som han grävde åt oss förra året.
 
Sen vidtog hårt arbete....
 
....såpass att vi kunde köra ner bilarna igen, lägg märke till vattenpölarna och det var i förmiddags, nu har det regnat ytterligare sju timmar.
 
Det regnar ju ute ju, här på lampan är det torrt......
 
.....och vid din dator känns det rätt bra.....
 
okej jag fattar, altandörren på vid gavel, så tack för mej!
 
Det kom ett brev från Holland. Min brevvän Adas dotter skickade kort att dom fått en son. Hon hade två döttrar förut. Visste redan detta och har sett bild på lillebror Nathan, Facebook funkar fantastiskt som nyhetsmedium.
 
Tröstmat vid heldagsregn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0