Kärnan i tillvaron.....

Så var det då dags att byta miljö några dagar. Maken skulle kolla in lite idrottshistoria på sydligare breddgrader. Ja vi pratar fortfarande Sverige förstås, så jag hakade väl på. Kan ju med datorns hjälp arbeta på distans, så varför inte byta miljö någon dag och i helgen ska vi ju ändå till Blekinge på weekend och Skåne är ju grannen.Två flugor i en smäll så att säga och lite nya idéer dansar allt runt i huvudet på tanten, under tiden. 
Dansar gör dock inte gärna mitt högra knä för tillfället, det är ganska svullet och protesterar vid varje steg jag tar. Nu slår jag helst dövörat till och "lallar" vidare ändå men inte obehindrat, vilket är väldigt irriterande.
Fint väder har vi haft iallafall, men sämre var tydligen väntat för morrondagen. Så vi passade på att ta oss in till centrum, per bil (bor ca 4 km utanför på ett lägenhetshotell) för en promenad i hamnen och till Kärnan. Nu parkerade vi ovanför parken vid Kärnan och det var måååånga trappsteg ner till hamn-nivå, men det gick.....
Vi hittade en båt där med malaisisk grillbuffé, till väldigt bra pris och satt uppe på däck i den tilltagande blåsten.
Där kunde vi se Scandlines färjor åka och komma, alltmedan maten snabbt kallnade i vinden.
Lite sött till kvällskaffet och bröd till frukosten hittade vi på vår väg tillbaka och dessutom fann vi en gränd lite vid sidan av "de många trapporna", så det blev några färre att ta sig uppför till bilen.
Det är vackert i Helsingborg och Kärnan är liksom pricken över i på något sätt. En annan kärna är den man spottar ut, då man äter bigarråer. Den är inte lika uppskattad som sin namne här i sta'n. Men dom är såååå goda och det finns några kvar att smaska i sig, ser jag fram emot.....
.......och nu var det roliga redan slut.
 
Frukost strax söder om Jönköping.
 
Hallå, vad får jag då?
 
Helt ok gatukökslunch "all inklusive" för 50 spänn en bit söder om Markaryd.
 
Här bor vi två nätter.....
 
....Mariatorp Designhotel & Appartements
 
Backen ner mot konserthuset & hamnområdet, Helsingborgs vackraste infart.....
 
Utsikt uppifrån parken vid Kärnan.....
 
...och här poserar maken vid "huset itself"
 
Vi har koll på hamninloppet medan vi "smörjer kråset" 
 
"Hittade" även dessa statyer längst upp på ett hus i centrum. 
 
God natt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0