Lunch i Norje och vandring i Karlskrona

Jag startade med enkel frukost på rummet, samt packande av alla prylar vi lyckats sprida ut på bara två da'r, medan maken tog ytterligare en tur till idrottshistoriska huset, för lite påfyllnad. Sen var det dags att förflytta sig till nästa destination, Karlskrona, med regntunga skyar hängande över oss. De avyttrade en och annan droppe de första milen, men så småningom då vi passerat Blekingegränsen, återsåg vi solen.
När vi passerade Sweden Rock Festival vid Norje, höll de på att riva årets festival som bäst, men vi hittade en vägkrog i anslutning till området som var permanent. Där intog vi vår lunch, ingen höjdarmat men ganska prisvärt och bättre än MacDonald's. (Löksoppa, hembakt mörkt bröd, ångbåtsbiff och hallon/rabarberpaj med vaniljsås till kaffet.)
Snart var vi vid slutmålet för helgen: Karlskrona där vi omgående hittade hotellet, lastade ur väskorna på gågatan mitt i centrum, innan maken "lätt stressad" flyttade bilen till parkering på Stortorget. Här kan vi prata stort torg, lär vara ett av Sveriges största om inte det allra största. (tror jag läste det nånstans)
Rummet är helt ok, men utsikten noll, bara ett grustak man kan klättra ut på genom fönstret och takkupoler runtom.
Enligt väderprognosen skulle det blåsa styv kuling på eftermiddagen och så var nog fallet. Det var egentligen inte kallt, men man blev lätt väderbiten, då vi med en stadskartas hjälp gick en rundtur i sta'n och såg det viktigaste.
Ungefär två timmar höll vi på, innan det blev en micropaus på rummet.
Kvällsmat utanför entrén i form av pizza och kebab, följt av en drink i baren på hotellet. Tjeckisk öl och San Fransisco föll valet på. Lite kaffe "för att nyktra till" innan vi nu snart ramlar isäng.
"Tomorrow is another day" och då startar vi med hotellfrukost......
 
Många såna här giganter har vi passerat på vår färd idag.
 
Eftermiddagsfika uppdukat på hotellet, bara att ta för sig.....
 
Dekoration (trolig dörrstopp) reparbeten är tydligen ett signum för Karlskrona.
 
På vår vandring passerade vi muséet...
 
Här kollar maken utbudet på Fisketorget....
 
...och åt andra hållet hade vi utsikt.
 
Lite längre bort denna gulliga stuga, med stadsmur i bakgrunden.
 
Nils Holgersson-staty....
 
...och strax intill "matar" maken Rosenbom med en peng till de fattiga.
 
Här vilar vi lite i väntan på.....
 
...att kunna ta kort på Aspö-färjan, som vi tänkt nyttja imorron.
 
Fåglar som tar sig friheter har dom också här i stan. Nere till höger på andra sidan detta jättetorg, ligger vårt hotell.
 
....och där avrundade vi dagen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0