Midsommarafton i Fagersanna

Har inte förflyttat mig så långt över huvud taget idag. En biltur till Tempo för obligatoriskt inköp av jordgubbar, men lite annat slank också med hem. Däribland en paket köttfärs, som delvis blev till köttbullar, för det kräver sillen och färskpotatisen. En (i rätta bemärkelsen) rykande färsk baguette hakade på även den.
Änderna har varit här och "inspekterat" den högtrycksspolade altanen och lämnade "anmärkningar" på hela fem ställen, bara för maken att ta fram trädgårdsslangen.
Han passade på att spruta lite "feed-back" på dom, som tack för recensionen och flög iväg gjorde dom väl, men var strax tillbaka igen, krävande mer solrosfrön.
Till lunch tog vi en baguette-macka med lax och räksalladsrester, då vi hade tänkt att åka bort till Fagervi IP för dans runt stången (åtminstone titta på när andra utförde ritualen). Visst det är inte långt och cykla går bra, om inte för mitt elände till knä, därför sköt vi upp sill och nubbe till senare. Någon var ju tvungen att framföra bilen och det är väl trevligast att dricka nubbe tillsammans.
Givetvis var det tvunget att komma lite regn, precis lagom till stången skulle resas, men som speakern sa: "Regn är inte farligt, man blir bara våt." En och annan bekant var det ju oundvikligt att inte träffa på, så en del "tjöt" blev det, samt fika och kasta tennisboll närmast pinnen mitt på plan. Min boll hamnade ganska nära, men som vanligt skjuter nära ingen hare och då endast en vinnare skulle utses var vi många som gick tomhänta därifrån.
Kan dock meddela att nubben, sillen och det andra, smakade lika bra iår, vi är nu mätta efter traditionsenlig meny.
Blir väl dumburken, stickningen och lite "kassa kostymfilmer",  har jag sett i tablån.
Eventuellt kan en ny tröja se dagens ljus (i färdigt skick) innan dagen är slut, om jag är flitig......
 
Dagens meny: Förrätt, huvudrätt, efterrätt.
 
Under ledning av Helen, bäres midsommarstången till sin plats....
 
...under fortsatta instruktioner, reses den på plats.
 
Därefter startar dansen, alltsammans till ackompanjemang av lite regn och blåst.
 
Några hade åkt lövad skrinda till festligheterna.
 
Flagga och vimplar vajade....
 
...medan vi försökte få lite penningförstärkning i plånboken, men bara herr Karlsson lyckades, för han var närmast pinnen.
 
På hemväg, till sillen och nubben....
 
...och se vad fint Inga hade dukat. Den som väntar på nå't gott......
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0