Typiskt.....

Maken gav sig av på förmiddagen, (glad i hågen får man förmoda) till Idrottshistoriska huset vid Olympias område.
Mindre glad var dock jag, när regnet stod som spön i backen. Ingen större idé att göra nån utflykt till andra sidan sundet, för att strosa i Helsingör. Visst man kan handla billig "dricka", men det var inte det tänkta huvudsyftet, utan en stilla promenad i grannlandet, med ett och annat nedslag i någon annorlunda butik.
Jag kan ju vänta nå'n timma och sätta mig vid datorn sålänge funderade det mer optimistiska jaget, men bara tiden försvann, inte regnet.
Blev iallafall en jobbansökan ivägskickad och därefter (vid lunchtid) tog jag helt sonika med paraplyet på en kortare vandring till fots. Det var inte speciellt långt till ett mindre köpcentrum och där fanns en kläd-outlet.
Några hundralappar försvann därinne och solen gjorde en snabbvisit på tio minuter, medan jag förflyttade mig därifrån till Willys, för inköp av en styck fryst gourmet-middag, att värma i micron.
Lite kaffe på det som "tröst" och sen dröjde det inte länge förrän maken dök upp igen. Han verkade nöjd med dagen och hade även hittat restaurang med bra luncherbjudande, så han var proppmätt.
Förra gången vi var här nere träffade vi en av hans nätbaserade ljudboks-kompisar, så var även avtalat idag.
Vi hittade dit "trots" GPS (som inte var riktigt uppdaterad) och blev bjudna på landgångsfest, samt fick förutom Margaretha träffa Ingrid som också var trevlig.
Där försvann nästan tre timmar, fort som bara den. På hemvägen stannade vi till vid Fredriksdals friluftsområde och kunde konstatera att det a) inte var öppet så sent och b) annars kostade inträde (vilket jag misstänkt).
En duva "slängde en rejäl bomb" som missade mig med halvmetern, ibland har man tur, men sen kom regnet igen.
Dock verkade det inte bli så mycket, utan maken blev sugen på en kvällspromenad. Vilket han passar på att verkställa medan jag ljuger färdigt här för idag.
 
Två duvor på grannhuset i regnet var min utsikt vid datorn idag.
 
Utanför affären "bodde" dessa välbekanta pippis, med en svart kompis (bröt lite på skånska bara tyckte jag....)
 
Min lunch, är ni avundsjuka?
 
Betydligt smarrigare later on....
 
Får jag lov att presentera Ingrid.....
 
...och här några tavlor som hennes matte Margaretha målat, nej det är inte foton, utan oljemålningar.
 
Här en till (det är fotografen som var sne')
 
Fredriksdal... med "villaområde" för småfåglar till vänster.
 
Olympiaparkens mörka bokskog i skymningen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0