Frisk luft, köksfläkt och "churros"

Har ju inte för vana att gå upp med tuppen, så heller inte idag, men solen sken för fullt när det väl hände. Termometern visade negativa grader, så förmodligen ytterligare en dag med bedrägligt inbjudande värme för promenad.
Satte mig i stickfåtöljen och funderade några timmar på om jag ändå skulle trotsa kylan och vinden, för en nypa frisk luft. Där satt jag alltså en bra stund och resonerade med mig själv och till slut (får jag väl säga såhär i efterhand) vann mitt bättre jag idag.
Det blev en runda runt Skeasta'n och utmed sjön på tillbakaväg. Jag hade motvind på "förstasträckan", men medvind på tillbakavägen, så på det stora hela en hyfsat behaglig promenad.
Vid tillagning av hamburgare med klyftpotatis och sallad till söndagmiddag, konstaterade jag att köksfläkten skrek efter en makeover. Den ser definitivt inte ut som ny nu heller, men en viss ansiktslyftning till det bättre blev det iallafall.
Kan väl inte påstå att detta platsar på min topp tre-lista över göromål, men en viss tillfredsställelse ger det att ha tagit tag i eländet (för denna gång).
Blev sen väldigt sugen på churros, har recept men har aldrig riktigt lyckats med utförandet. Så inte heller idag, men det närmar sig. Smak och konsistens var det inget fel på och ner slank det till eftermiddagskaffet.
Nu ska jag börja på Olles tröja......
 
Den "typiska" svenska stugan....
 
Är det Bullerbyn? Nej det är i Fagersanna....
 
...och här syns Strandstadens lilla badvik.
 
Ser ut som om några har vaknat och är i full gång med "vårbruket", undrar vad dom i husen tycker?
 
"Churros" till kaffet,mums!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0