Gamla foton, mat, bak och busbröder påväg

Inte uppe med tuppen idag, men heller inte nå'n överdriven "kvarliggning" i sängen. Lika bra att sätta igång tillverkningen av utlovad middag och vad kan vi sen hitta på för kul. Två jästpaket ropade från facket på  kylskåpsdörren: Hallå! vi är bara dugliga idag också....
Det fick bli ett experiment, jag satte en vetedeg och smaksatte den med oregano. Klöv den sen på mitten och gjorde källarfranska av den ena halvan, samt pizzabullar av den andra, med man tager vad man haver som fyllning.
Har smakat på samtliga alster och det är tjänlig föda.
Under matlagningen upptäcktes en akut brist på ströbröd, så det fick avhjälpas med en tur till Tempo. Hem därifrån kom även med filmjölk & bananer  till frukosten imorron, samt äpplen.
Sprang på lantbrevbärare Natalie där igen och erbjöd henne komma förbi hemma och få en "doggybag" med experimentbullar till färdkost, vilket hon nappade på.
Maken passade på att ta en promenad mitt på "ljusan dag", för att "vara ledig" ikväll när busbröderna dyker upp.
Själv väntar jag nog till efter helgen med fysiska aktiviteter och låter förkylningen helt försvinna först, förhoppningsvis.
Plockade fram ytterligare en låda med foton i en salig röra sedan branden för över femtom år sedan. (Men efter sanering finns iallafall de allra flesta korten bevarade, om än huller om buller.) Vi har pratat om att bringa ordning i detta och jag kan se en ypperlig pensionärsuppgift framöver, men just nu är det bara idrottshistoria och gamla klubbemblem på tapeten där.
Ok, bråskar ju inte direkt och perfekt att ha projekt på lut.......
 
Jag och min syster på Lingonstigen 52 i Skövde, i bakgrunden syns muren som min far höll på och slet med.
 
Här på samma ställe, men in mot huset och en annan årstid, muren verkar klar.
 
Brorsan fyller ett år, blås nu då, så vi får börja äta tårta!
 
Några år senare: Blåsa är nu inget problem, men ingen var intresserad att äta tårta.
....och som jag hade slitit med att göra ett tåg.......
 
Elin på sin allra första påtvingade Englandsresa, utan lillebror med med kikhosta och partysugen storasyster som ressällskap, förutom mor och far. Här på Berry Head vid Brixham i Devon.
 
"Mormorsbiffarna" väntar på middagsgästerna som kommer först om ytterligare nån timma.
 
Pizzabullarna står sig nog till imorron.....
 
....så även frukostfrallorna tror jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0