Information, garn, rovfågel och fika

Inga bekymmer att vakna imorse, fick till och med vänta ut väckarklockan. Kom iväg i god tid och tur var väl det, för vid infartsrondellen i Skövde hade ett timmersläp vält och bärgning pågick. Såg ut som ett gigantiskt "plockepinn" när kranen lyfte stockarna ur diket och lastade på en ny transportbil.
Träffade faktiskt en Tibro-tjej som jag kände på arbetsförmedlingens information, i samma situation som jag, men mycket yngre. För att vara rättvis, så var väl dagens sammankomst bra upplagd även om det inte var några nyheter direkt (har läst det mesta på hemsidan redan). Men en bra kommunikation/diskussion med "oss drabbade" blev det och nu får vi se om det som utlovat, för min del går att fixa utan gnissel. Men har fått samstämmig info från två håll på AF nu, han idag har jag pratat med i ett ärende för länge sen och han verkar kunna sin sak.
Därefter blev det några påskliljor i kruka inköpta på Plantagen, samt en drive-in hamburgare till lunch innan jag fortsatte till Rusta. Förvånansvärt nog hade dom svart garn (men inte så många andra färger). Ja ibland ska man väl ha tur också. Började igår på en traditionellt vanlig vit pippi-tröja, då dom nu är slut i lager igen, men ska strax starta den barnbarnbeställda svart/grå/neongröna "istället", så den blir klar snabbt.
Åkte sedan till Frendos biltvätt i Tibro, för att se om det under den sketgrå ytan fortfarande fanns en metallicblå bil, vilket det visade sig göra....
Medan jag väntade på att den maskinella tvätten skulle bli färdig, kunde jag betrakta en (förmodad) duvhök kalasa på en duva. Han satt invid en husknut i rabatten vid grannhuset till biltvätten och "skalade" fjädrar så det yrde, innan han kunde börja mumsa kött.
Ringde en f.d. arbetskompis och åkte dit på fika. Sen beslutade hon följa med mig ner till second hand och ta en titt, innan hon tog en promenad tillbaka hem.
Maken har fortfarande förkylningen i säkert behåll, sade sig ha vadd i huvudet när jag så småningom återvände hem framåt kvällningen. (Men..."what's new") Skulle väl i så fall vara en annorlunda vadd då möjligen.
Han är väl inte direkt snäll i sina kommentarer angående mig heller ibland, så bjuder bara tillbaka......
 
Ja där framme var det lite "röra" att reda upp.
 
Till slut blev vi dirigerade förbi av polisen, tog väl inte lång tid, men fem-tio minuter blev det allt.
 
Fick en hyfsad bild på "duvkalaset", antagandet kvarstår att det är en duvhök på grund av bytet.
 
...och istället för den "sketgråa" bilen åkte jag hem med en glänsande blå, så länge det nu varar.
 
Kökshandduken hos Ingrid hade samma text som jag broderade på bakduken till henne i julas.
Trodde jag hade kommit på den ordleken alldeles själv.......
 
kanske inte riktigt identisk men snarlik iallafall.....
 
...och kan jag inte åka till Spanien får väl jordgubbarna komma till mig....så det så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0