Snö, fixardag och jordgubbs-shake

Vad glatt överrraskad man blev när man på morgonen tittade ut genom fönstret. (not!) Fin pudersnö, flera centimeter och mer blev det under dagen i "portioner". Nu får det väl i allsin dar vara nog för iår!
Jag har ju köpt påskliljor som ska sättas ut i trädgården redan, inte så många som tur var, men de står i glashuset och väntar på inte fullt så kallt väder.
Hur fick jag den här da'n att gå då? Först lite mailkommunikation med handläggaren på AF, för att det ska röra på sig angående praktiken, vilket det hittills inte har/hade gjort över huvud taget. Vi får väl se om jag fick "lite fart under galoscherna" med mina mail.
Sydde sen färdigt gardiner och duk till data/sy-rummet, samt satte upp dom, efter att ha strukit både dessa och mina blusar från tvättkorgen, så nu ligger makens skjortor där ensamma igen, stackars dom.....
Plockade fram påsksaker och pyntade lite runtom i huset, inte så förskräckligt mycket, men litegrann iallafall.
Kan någon sen förklara för mig vart allt damm kommer ifrån. Duschade hallens konstgjorda gröna växter och diskade Höganäskrukorna dom står i och en ansenlig mängd damm fick stryka på foten.
Två tvättmaskiner blev också körda, middag lagad, tosca-tårta bakad och tidningar förpassade till återvinningen.
Ytterligare en kartong jordgubbar blev inköpta hos närbutiken, samtidigt med frimärken och nya trisslotter istället för den med vinst om sextio kronor. Vilket efter skrap genererade ny vinst, nu på nittio riksdaler.
("Det tar sig som pyromanen sa.")
En del TV-tittande har det också blivit, med stickning samtidigt, bakstycket är klart och framstycket en bit påväg till storebror-tröjan. Utav dagens jordgubbar blev det som rubriken skvallrar, shake. Den smakade mycket bra.
Förkylningen vill inte riktigt släppa taget, klen tröst kanske, men maken låter värre än jag.... och strax ska jag sätta väckarklocka för imorron kommer det besök på förmiddagen. .
Antikvarien i Tibro kommun (som ska vara min handledare under praktiken), kommer hit för en första titt på morfars alster.
Så snart dags för bingen alltså, ska bara........
 
Ett av två fönster och duk på mormors symaskin, blev hyfsat tycker jag...
 
Förutom alla kajor, kråkor och skator hittar en och annan trevligare variant av fågel hit, här en koltrast.
 
Tre sorters lök i köttfärssåsen idag, läckra färger eller hur?
 
Aja baja på oss! (Naughty!) men god var/är den som vanligt.
 
Jordgubbs-shakes
 
Storebrors tröja, bakstycket färdigt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0