Fullt schema och en vandring på Prästberget.

Agendan idag var fullspäckad med kommersiella inslag. En turné till diverse inköpsställe i Skövde, en hamburgare på drive-in fick duga till snabblunch och med bilen full av prylar, däribland två nya trädgårdsstolar (och naturligtvis några nystan garn, när jag ändå passerade den hyllan på Rusta) återvände jag till Tibro.
Apoteket skulle besökas som skickebud åt maken och därefter väntade en välbehövlig massage hos Wicare.
Ont gör det, men skönt och bättre känns det efteråt, kan varmt rekommendera ett besök.
Jag hann också in på second hand, där en byrå stod och väntade på mig, samt några saker till som fick plats i en plastkasse.
Maken hade (på order), fixat middag till hemkomsten och sen var det bara att pilla ner lobelior och tagetes i blomlådor och krukor, innan det bar iväg till Gamla Örlenbadet och en guidad tur på Prästberget med en tjänsteman från Skogsstyrelsen, som berättade mycket om växter och träd som finns där.
Tydligen är Prästberget (bredvid Ransbergs kyrka) ett unikt eko-område med mycket olika slag av växtlighet. Anledingen till detta lär vara att jorden är extra bördig just här.
Massor av körsbärsträd, gullvivor, blåsippor, vitsippor, gamla lindar, björkar och tallar finns att beskåda, samt ett  gruvschakt. Där bröt man järnmalm under en kortare period, på Karl den tolftes tid .
Några regndroppar fick vi på oss under vandringen, men ganska snart sprack det upp och solen sken resterande delen av kvällen. Till och med en kraftig regnbåge, kunde skådas över sjön. Avslutning blev det sen hos Örlenbadets pizzeria, där kommunen bjöd på kaffe med bulle.
Allt i bästa Må-bra-anda, för detta ingick i veckans arrangemang. Imorron startar en väv-utställning på muséet, ska åka dit och kolla det också tänkte jag. Nu är det hockey igen hör jag i bakgrunden, får väl ta och titta på sista perioden av matchen Sverige-Danmark.
 
Gruppen samlad innan "avfärd"
 
En vacker lönn, var första stoppet....
 
...sen samlades vi vid en död sälg, vilken var viktig att låta vara kvar, då döda träd behövs i eko-systemet.
 
Medan vi lyssnade och tittade på det döda trädet, gled en kanot stilla förbi på sjön.
 
Djupt därnere syns gruvschaktet, i förgrunden växer rönn och hassel.
 
Mycket gullvivor fanns det.....
 
...och många trädkronor, lååångt däruppe. Man fick nästan nackspärr när man skulle titta upp på dom.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0