Inskriven.....

Bara att åka in till storsta'n imorse, på information med inskrivning i den ökända Fas 3, på Arbetsförmedlingen.
Jag tror bestämt att flertalet av långsamma fordon i dessa trakter, var ute och luftade sig på riksväg 49 vid denna tid. Tur att man startat i god tid, för så mycket omkörningsmöjligheter bjuder inte vägsträckan på eftersom trafiken är ganska riklig. 
Som sagt i god tid och med alla upplysningar sen av värde noterade, samt svar på en del frågor (korrekta får vi väl hoppas den här gången), kunde jag fortsätta min dag med lite shopping på Willys, i väntan på kompisen. Där i kassakön kom jag i samspråk med några irländska tonårsgrabbar som var här på taekwondo-tävlingar. Dom undrade bl.a. vad det stod på "skiljepinnen" till nästa kund och hur mycket enkronan var värd som dom fick tillbaka i växel.
Klar med detta och dumpat i bilen, kom min lunch-kompis och vi kunde smörja kråset med dagens på Eriks kök.
Hon fortsatte sen till frisören och jag körde via Stallsiken och Dollarstore innan jag tittade in hos Tempo i Fagersanna, för matinköp och hämta lappar att sätta upp om "Loppis i Lanthandeln" helgen 11-12 maj.
Medan jag varit "bortrest" hade maken idgat trädgårdsarbete, närmare bestämt grävt en djup grop runt kvarvarande mur-rester, där han ska fylla på med en ny bit, för att få ordning på högra nedfarten i slänten så småningom.
Nere i nämnda slänt börjar det komma upp små påskliljor lite varstans. En effekt av att jag under åren slängt ner alla lökar när de vissnat inomhus och att det blev grävt ordentligt med maskin därnere, förra våren.
Änderna hade hållit maken sällskap större delen av da'n och var fortfarande här då jag kom hem. De fick lite bröd och solrosfrön och lade sig för att vila. Då plötsligt kom ytterligare en hanne och sen var slagsmålet igång. Dom jagade varandra och slogs ordentligt. Det hjälpte inte att jag med sopborsten försökte hjälpa till för dom tog ingen notis om utomstående, utan förflyttade sig till granntomten och fortsatte där. Har inte sett till dom sen dess, vi får väl bara vänta och se hur det gick....
 
Här har jag varit och rekat trädgårdsmöbler idag, blir det affär? Ja vi får se....
 
Här är hålet som han grävde....
 
....och här dom små påskliljorna i slänten, tillsammans med "de vackra nässlorna".
 
Här är skyltarna som ska sättas upp om kommande "event" i Fagersanna.
 
Slagsmål, med mera i full gång, i grannens rabatt....
 
....som fortsatte till grannens altan, för att sedan förflytta sig vidare bakom deras garageknut.....
 
Dock en fridfull avslutning på dagen....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0