"Plane-spotting" Arlanda-style

Frampå förmiddagen kom vi så iväg, med packad fika mot Arlanda, för att titta på flygplan. Vi hade två listor med oss, en för plan som skulle landa och en för plan som skulle starta. Vi visste ju inte vad de använde "vår " bana till just idag. De gånger vi varit där förut, har det varierat, om de lyft eller landat.
Som vanligt i Stockholmstrafiken var det en del köer, men ganska snart var vi därute. Idag användes också tredje landningsbanan, den som vi aldrig förut sett någon trafik på.
Vi valde iallafall att åka till vårt "eget" utkiksställe. Där hade de fällt en massa träd och lagt fler lastpallar ovanpå varandra, så man såg ännu bättre.
Flygplanen var redan i full gång med att starta, så satte oss tillrätta, tog fram fikat och "prickade av" dom vartefter de kommit upp i luften. 
Vi stannade en lång stund i det fina vädret och till slut kom det ytterligare två stycken med fika- och "ta kort på flygplan- avsikter".
När vi sen åkte därifrån kom det ett flygplan som just landat och åkte över vår väg på en bro, precis när vi passerade.
Nästa stopp blev McDonald's vid Arlandastad, där kunde vi käka samtidigt som landande flygplan dånade över våra huvuden. Ytterligare köer på hemvägen, gjorde att vi åkte genom de centrala delarna av sta'n och vi hade jättetur att hitta en parkeringsplats precis intill huset. Nu sitter jag och "passar" matlagningen, medan vi väntar på att övriga vuxna ska komma hem från arbetsdagen.
Dom har nog inte alls haft så roligt som vi har haft.....
 
Det fanns fina blommor där också, inte bara flygplan
 
Här följer en kavalkad av några plan, först ut ett ryskt Aeroflot....
 
.....sen tar vi ett Norwegian, såhär på "syttende maj"......
 
British Airways påväg till London.....
 
Flygplatsbrandkåren som tränade.....
 
...och planet på "bron".
 
Till sist en bild från centrala sta'n, med Stadshuset i bakgrunden. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0