Ute och cyklar......

Snabb frukost och på det en dusch, sen var mormor och morfar redo att följa med två cykelsugna grabbar ut i storstaden för att hitta nå't lämpligt ställe att testa de "nya" åkdonen.
Det fanns en liten grusplan strax utanför huset och där började vi. Eller rättare sagt barnen körde runt, runt, runt och vi stod bredvid som stand-by om någon behövde assistans. En och annan vurpa blev det, men av det mindre slaget och till slut blev vi gamla både uttråkade och kaffesugna. Vi lurade med bröderna på jakt efter ett fikaställe.
Storebror fick leda sin cykel, medan lillebror kunde fortsätta att cykla, för han hade fortfarande stödhjul på.
Till slut hittade vi ett ställe med många varianter av både matbröd och bullar.
Lillebror kalasade på en kardemummabulle, medan vi andra var förståndiga och tog varsin macka. Med lite färska krafter efter denna påfyllning, kände vi att vi nog orkade en stund till som cykelpublik och hittade en annan lite större park. Där fanns det både lekplats och grusgångar att köra på.
Där fick vi tillbringa gott och väl en timma till, innan vi insisterade på att iallafall vuxna behövde vila, så det så.
Hemma fanns rester i kylskåpet, så lunchen var snabbt fixad och VM-hockeyn kunde väl nätt och jämnt ersätta cyklingen. Lite knorr var det allt om en tur till, men vi vuxna lade in veto och sköt på detta till imorron.
En tur till ICA, kostade aningen mer än jag tänkt mig, men kvällsmaten är nu uppäten, så också jordgubbar med glass och nu går vi lös på smågodiset. Sverige vann ju över Finland och nu ska det kollas vilket motstånd vi får i finalen. Sen kanske man kan få se Eurovision Song Contest, för lite "nörd" är väl iallafall jag.
Barnens ordinarie vuxna befinner sig på bröllop, så dom har missat alltihop......
 
Första grusplätten som blev beåkt.....
 
...varvad med lite klättring.....
 
sen smakade förtäringen riktigt bra.
 
Nästa cykelställe:"Stigbergsparken" där blommade det utmed bergssidan....
 
...men det var bara jag som brydde mig om grönskan, dom andra.....cyklade och morfar hade assistans-jouren.
 
Det var gott!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0