Fredag hela veckan....

....ja det hade varit nå't det, men får väl nöja mig med en av sju då. Om den inte ginge så fort bara, denna favoritdag. Började med ett långt telefonsamtal med sonen, som var ganska positivt förvånad över nivån på ersättningen vi kommer att få från Telia. (Nu har vi ju inte sett några pengar än men....några dagar kan de väl få på sig med detta). Sen diskuterade vi hans anställning, eller snarare brist på fast sådan, då han bara har jobbat där på DHL sedan 2006, alltså sju år vid det här laget. Fortfarande på "inringning" men han vet att han har minst fyra timmar varje dag, plus lördag. Nu skulle han jobba heldag varje fredagkväll ett tag framöver, men natt där behovet uppstått kunde han inte få (som hade gett mer i plånboken), därför att han var "oumbärlig" på utrikesbiten.
Hur kan man vara oumbärlig efter sju år utan att bli fast anställd? Det övergår faktiskt mitt förstånd, eller vi kanske ska säga såhär istället: Jag vill inte förstå och acceptera att arbetsmarknaden är så rutten att man kan komma undan med sånt i all evighet....
"Gänget" väntade i trädgården och fick några nävar solrosfrön idag också, men de börjar bli alldeles för många. Någon med licens får gärna komma hit och fixa sig några andstekar, "jag bjuder" (haha).
Lite frukost och allmänt plock, samt internet-letande med jobbsökning följde därefter, sen en tur till Inredia för att lämna passerkortet åter, lönelapp till administratören och hämtning av ljudböcker på biblioteket åt maken.
Då allt detta var avklarat "firade" jag med en omgång på gymet och hemma bjöd Inga på vitkålsstuvning med korv.
Kaffe och en "go och gla'-kexchoklad" är precis slut, så nu laddar vi för Idol-kväll......
 
En domherre siktad i busken vid slänten.....
 
...och svanar (alt. kanadagäss) påväg söderut passerar över Tibro, förebådar bistrare klimat?
 
Men innan dess, lugn och fin sjö idag, om än bara med enstaka glimtar av solen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0