Inga änder idag...men en annan "gås"....

....på TV.
Jo jag har tittat på politisk debatt från riksdagen, angående massarbetslösheten eftersom det i allra högsta grad berör mig själv. Sen är jag även annars i allmänhet intresserad av politik, då det påverkar alla människor överallt, vare sig man vill eller inte. Därför är det oerhört viktigt att man går och röstar, när tillfälle bjuds.
Även om man inte "hittar" något parti som företräder precis det man själv tycker, så kan man genom att rösta på ett mindre dåligt alternativ, göra skillnad och på så sätt få bort de värsta varianterna/avarterna från makten.
Det som är mest skrämmande i hela arbetsmarknadssituationen är, att de ansvariga gör som strutsen, stoppar huvudet i sanden inför problemet och låter legitima frågor angående vad som bör göras, rinna av som "vatten på en gås". Varpå de istället upprepar sina mantran att: "Sverige har klarat sig bra i den finansiella krisen" och "vanligt folk har fått mer i plånboken", samt "vi har ökat drivkrafterna för att jobba, genom ytterligare jobbskatteavdrag".
Därefter ett nöjt litet leende, ungefär: "I rest my case". Några svar på ställda frågor blev det inte, men vem hade egentligen väntat sig det? Inte jag iallafall. Men just det! Glömde riksnyheten tidigare i veckan, han var ju nyligen hos frisören och där blir man kort i huvudet. 
"Tänkte inte på det!"
Idyllen Sverige lever vidare med de rediga, som jobbar och "parasiterna" i skämsgruppen, som inte förtjänar ett drägligt liv, därför att de inte väljer att jobba, eller bli friska.
Man kanske inte ska utsätta sig för denna arrogans och totala avsaknad av empati om man (som jag) befinner sig på "fel sida". Men det är väl själva f...n att de inte fattar, vari problemen ligger....
Kanske tur att jag var en sväng till gymet innan detta, så vattnet även kan rinna av denna gås. Det vill säga, lyssna, men lägg inte på minnet och älta eländet......
För övrigt funkar inte vare sig internet-anslutningen (avbrott lite då och då) eller fasta telefonin (inte alls) fortfarande, är felanmält till tekniker och utlovat i sms att det ska vara fixat senast kl.12.00 på tisdag. (F..n tro't!)
Det är inte ofta man önskar sig ha fel, men här är en av gångerna......
 
Krokig är tillvaron, så också numera på vår vägg i hallen.
Trackback
RSS 2.0